Το ντέρμπι των… αποστάσεων!

Αν και νωρίς ακόμα να μιλάμε για βαθμολογίες και θέσεις, το αποψινό ντέρμπι (18:30) της Άρσεναλ με την Τότεναμ μπορεί να μας δώσει μια πρώτη εικόνα για την πορεία της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Αν οι «κανονιέρηδες» νικήσουν τότε θα πάρουν μεγάλο προβάδισμα από την 4η μόλις αγωνιστική από τις άλλες μεγάλες ομάδες που είναι στα… down τους, ενώ σε περίπτωση «απόδρασης» της Τότεναμ θα έχουμε… συνωστισμό!  



Το ντέρμπι των… αποστάσεων!

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, μετά και την ήττα στο ντέρμπι από τη Λίβερπουλ, θα επιδιώξει το... come back στο πρωτάθλημα, το οποίο εάν συνδυαστεί με τρίποντο, θα της δώσει ασφαλές προβάδισμα από τις Τότεναμ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη της 5αδας. Οι «κανονιέρηδες» θα αποκτήσουν προβάδισμα πέντε πόντων από την αποψινή τους αντίπαλο και τεσσάρων από τις άλλες δύο… Not bad για αρχή!

Από τη μεριά της, η Τότεναμ εκτός του ότι επιχειρεί την προσωπική της αφύπνιση, θέλει το διπλό που θα την κρατήσει σε επαφή με τον στόχο της πεντάδας. Διαφορετικά θα μπει από νωρίς σε ζόρια…

Για τους λάτρεις των παραδόσεων αναφέρουμε το εξής: Η Άρσεναλ έχει ηττηθεί μόλις 1 φορά στο «Emirates» σε επίπεδο πρωταθλήματος σε 26 επισκέψεις της Τότεναμ (2010). Σε ακόμη ένα λονδρέζικο ντέρμπι την παράσταση κλέβει η επιθετική γραμμή, με τους Ομπαμεγιάνγκ και Κέιν να αποτελούν τα σημαντικότερα «όπλα» που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο προπονητές. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Κέιν με τα 9 του γκολ είναι ο τρίτος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με τα περισσότερα τέρματα ενάντια στην Άρσεναλ. Πρώτος είναι ο Ρούνεϊ (12) και δεύτερος ο Φάουλερ (10).

Στα αγωνιστικά νέα, μετά από καιρό οι Τίρνεϊ, Μπεγερίν και Μαυροπάνος επέστρεψαν στις προπονήσεις και ενδεχομένως κάποιος-οι να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως και οι Χόλντινγκ και Ρόου. Κανονικά στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Μεσούτ Εζίλ. Στον αντίποδα, ο Ντομπελέ δεν είναι ακόμη έτοιμος, ενώ εκτός πλάνων παραμένουν οι Σεσενιόν και Φόιτ.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Λένο, Μάιτλαντ- Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς, Τζάκα, Γουίλοκ, Γκεντουζί, Πέπε, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς, Σον, Έρικσεν, Άλι, Κέιν.