Με αυτή την κλήρωση, όλες στα νοκ-άουτ

Οι αγγλικές ομάδες στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να δηλώνουν ικανοποιημένες από τις κληρώσεις που είχαν για τη φάση των ομίλων και βάσει των αντιπάλων που τους προέκυψαν, το λιγότερο που θα έχουν να κάνουν είναι να περάσουν στα νοκ-άουτ... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Με αυτή την κλήρωση, όλες στα νοκ-άουτ

Σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, η κληρωτίδα από το Μονακό προκάλεσε πλατιά χαμόγελα στους αγγλικούς εκπροσώπους με τα εμπόδια που παρουσίασε στο δρόμο των ομάδων από το Νησί με φόντο τη νοκ-άουτ φάση των δύο τουρνουά.

Ξεκινώντας με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, καλείται να κοντραριστεί ξανά με τη Νάπολι όπως το έκανε και την περασμένη σεζόν, όπου έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση στους «16» σ' εκείνο το παιχνίδι με τους Ιταλούς στο «Άνφιλντ», με τον Άλισον να κάνει σπουδαία απόκρουση σε ευκαιρία του Μίλικ και να εξασφαλίζει το «εισιτήριο» για την ομάδα του Κλοπ. Σάλτσμπουργκ και Γκενκ ασφαλώς και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ν' ανησυχήσουν τους «κόκκινους» που οφείλουν να δείξουν ότι έχουν πάρει και το μάθημά τους από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα πέρυσι και υπέστησαν την κατραπακιά στο Βελιγράδι.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα πρέπει να το πει ... ούτε του παππά αυτό που της συμβαίνει με τις κληρώσεις που έχει τα τελευταία χρόνια και φέτος πάλι αποκτά τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στο 3ο γκρουπ, όπου θ' αντιμετωπίσει τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την πρωτάρα Αταλάντα. Βούτυρο στο ψωμί των «πολιτών» που έχουν βάλει ίσως και αυτοσκοπό της παρουσίας τους στη διοργάνωση την πορεία μέχρι την τελευταία ημέρα και τη διεκδίκηση του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τότεναμ κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, τη Μπάγερν Μονάχου και τον Ερυθρό Αστέρα και θα πρέπει μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη, όταν θα ξεκινήσει η φετινή της περιπέτεια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να... ισιώσει. Να εκμεταλλευτεί τις ημέρες της διακοπής των πρωταθλημάτων και να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχει δείξει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Και θα είναι τρομερά σημαντικό το πρώτο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στις 18 του Σεπτέμβρη.

Όσο για την Τσέλσι, αυτή επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ και οφείλει να δείξει γιατί τα κατάφερε και γιατί πριν από λίγους μήνες κατέκτησε με τέτοια άνεση το Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας βρει ζόρια μονάχα στα ημιτελικά απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Δεν την τρομάζουν ο αποδυναμωμένος Άγιαξ, η Βαλένθια και η Λιλ όσο κι αν έχει ποιότητα η γαλλική ομάδα.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, τώρα, οι τρεις αγγλικές ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό για φέτος, έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στα νοκ-άουτ όπως συμβαίνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άρσεναλ ναι μεν έχει την αξιοθαύμαστη Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέναντί της, όμως, ατυές οι δύο είναι οι επικρατέστερες για να περάσουν από το γκρουπ μπροστά από τις Σταντάρ Λιέγης και Γκιμαράες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει κάτι να φοβηθεί αν... αποφασίσει να είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις όταν θα μπει στο γήπεδο κόντρα στις Αστάνα, Παρτιζάν και Άλκμααρ, ενώ, η Γουλβς, έχει φτάσει σε αυτό το σημείο για να δείξει πόσο σκληρό καρύδι είναι.

Έχοντας καταστήσει σαφές από τους προκριματικούς γύρους και ιδιαίτερα με τα δύο παιχνίδια απέναντι στην Τορίνο πως θέλει να επενδύσει στην Ευρώπη φέτος, είναι πρόκληση για εκείνη ο όμιλος με τις Μπεσίκτας, Μπράγκα και Σλόβαν Μπρατισλάβας και θέλει κι εκείνη ν' αποδειχθεί πρόκληση για τις αντιπάλους της.