Το ρεκόρ, η... αγάπη του Σαλάχ για την Άρσεναλ και ο Αλεξάντερ – Άρνολντ

Η Λίβερπουλ έφτασε στο τελικό 3-1 απέναντι στην Άρσεναλ, έκανε το 3x3 στο φετινό πρωτάθλημα ούσα μόνη πρώτη στη βαθμολογία, ο Μοχάμεντ Σαλάχ γι' ακόμα μια φορά είχε... κέφια απέναντι στους «κανονιέρηδες» και ο Αλεξάντερ – Άρνολντ απλώς συνέχισε τα δικά του και «σέρβιρε».  



Το ρεκόρ, η... αγάπη του Σαλάχ για την Άρσεναλ και ο Αλεξάντερ – Άρνολντ

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, από τη στιγμή που πήγε στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ» με το υπέρ της σκορ χάρη στην κεφαλιά του Ζοέλ Μάτιπ, λύθηκε, χαλάρωσε και έκανε ακόμα πιο εύκολο το δεύτερο ημίχρονο με τις εμπνεύσεις του Μοχάμεντ Σαλάχ και τα δύο γκολ για το 3-1 που διαμορφώθηκε και με το οποίο συνεχίστηκε το απόλυτο.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ισοφάρισε την καλύτερη ever επίδοσή του σε επίπεδο διαδοχικών νικών στο πρωτάθλημα!

Τα 12 σερί «τρίποντα» είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει στη συγκεκριμένη επίδοση στην ιστορία της η Λίβερπουλ, έχοντας φτάσει σε αυτό τον αριθμό των νικών άλλη μια φορά στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 1990. Τότε, δηλαδή, που πανηγυρίστηκε και το τελευταίο πρωτάθλημα...

Έπειτα, υπάρχουν οι 11 σερί νίκες του 2014 (με τον τίτλο να καταλήγει στη Σίτι) και ξανά 11 διαδοχικά «τρίποντα» είχαν σημειωθεί το 1982, στην πρώτη σεζόν που το θετικό αποτέλεσμα έδινε τρεις βαθμούς και οι «κόκκινοι» είχαν κατακτήσει την κορυφή.

Από εκεί και πέρα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε άλλα δυο γκολ κόντρα στην Άρσεναλ και έδειξε πως έχει... ιδιαίτερη αδυναμία όταν την αντιμετωπίζει! Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, για λογαριασμό της Τσέλσι αρχικά, είχε σκοράρει κόντρα στους Λονδρέζους τον Μάρτιο του 2014, για να συνεχίσει έπειτα με την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ.

Γκολ και ασίστ τον Αύγουστο του 2017, γκολ τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, ένα μικρό... διάλειμμα τον Νοέμβρη του 2018 και συνέχισε με γκολ και ασίστ τον Δεκέμβρη και δυο τέρματα τον φετινό Αύγουστο.

Όσο για τον άνθρωπο που έφτιαξε το πρώτο από τα τρία γκολ απέναντι στην Άρσεναλ, έχοντας βρει αρκετούς χώρους για να κινηθει και να γίνει τρομερά απειλητικός (108 επαφές με τη μπάλα, τις περισσότερες για το Σάββατο σε όλα τα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, 6 ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τα πόδια του και 14 πάσες μέσα στην περιοχή), έφτασε τις 11 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο ημερολογιακό έτος 2019.

Φυσικά και είναι η κορυφαία επίδοση που μπορεί να βρει κανείς σε αυτούς τους περίπου 9 μήνες που έχουμε διανύσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με τον νεαρό φουλ μπακ να έχει 9 ασίστ στα 7 από τα 10 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ!

Μοίρασε τρία γκολ κόντρα στη Γουότφορντ, ακολούθησαν «στείρα» ματς με Μπέρνλι και Τότεναμ, επανήλθε με 1 ασίστ απέναντι στην Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είχε κάτι κόντρα στην Τσέλσι κι έπειτα το έχει πάρει σερί!

Έχει «σερβίρει» από μια φορά στις διαδοχικές αναμετρήσεις με τις Χάντερσφιλντ, Μπαρτσελόνα (στο πιο έξυπνο κόρνερ που έχει γίνει στο παγκόμιο ποδόσφαιρο), Γουλβς, Νόριτς και Άρσεναλ!

Κώστας Ζάλιαρης