Λυτρωτής Άμπραχαμ για την πρώτη νίκη της Τσέλσι (vids)

Ο Τάμι Άμπραχαμ με τα πρώτα του δυο γκολ τη φετινή σεζόν για την Τσέλσι έχοντας δει τον Φρανκ Λάμπαρντ να διατηρεί την εμπιστοσύνη του σ' εκείνον, οι «μπλε» επικράτησαν 3-2 της Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ και πανηγύρισαν για πρώτη φορά φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ! Γκολ σε δεύτερο διαδοχικό ματς ο Μάουν που αποχώρησε τραυματίας, στα 5 τέρματα σκοράροντας σε καθεμιά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Πούκι!  



Λυτρωτής Άμπραχαμ για την πρώτη νίκη της Τσέλσι (vids)

Τρομερά αποτελεσματική και... αντιδραστική Νόριτς, απέναντι σε μια Τσέλσι που για τρίτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος φανερώνει τις χτυπητές αδυναμίες της μαζί με την ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι και τη διαφορά που μπορούν να κάνουν οι ατομικές ενέργειες των παικτών της. Ο Άμπραχαμ στο 3ο λεπτό με γυριστό δεξί σουτ από σέντρα του Αθπιλικουέτα πέτυχε το πρώτο του γκολ που τόσο πολύ έψαχνε για τη φετινή σεζόν, έτρεξε αμέσως στον Λάμπαρντ να τον αγκαλιάσει, όμως τα χαμόγελα γρήγορα έγιναν σκέψεις για νέο γκολ, αφού η Νόριτς ισοφάρισε. Ο Πούκι στο 6' έκανε την ασίστ από αριστερά για τον Κάντουελ που έβαλε την προβολή βγαίνοντας πρώτος στη μπάλα για το 1-1. Ο Μέισον Μάουντ, έδειξε πως οι «μπλε» μπορούν να στηριχθούν πάνω του και σκόραρε ξανά μετά από το ματς με τη Λέστερ, κάνοντας ανάποδη κίνηση για να μπερδέψει τον αμυντικό μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά με το δεξί για το 2-1 στο 17'. Το φινλανδικό... πολυβόλο των «καναρινιών», όμως, στο 30ο λεπτό από ωραία κάθετη του Μπουεντία πλάσαρε τον Κέπα για το 2-2 και η ομάδα του Φάρκε αποδείκνυε ξεκάθαρα πως θα τα βρουν σκούρα οι «μεγάλοι» μαζί της.

Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική εικόνα, με τη Νόριτς να κλείνει αρκετά καλά τα μετόπισθεν και να ξεμυτίζει από την άμυνά της μονάχα όταν υπήρχαν προϋποθέσεις καλής αντεπίθεσης ώστε να τρέξουν στο άλλο μισό του γηπέδου και να προσπαθήσουν να κάνουν ζημιά στην Τσέλσι. Οι κάτοχοι του Europa League έψαχναν διαδρόμους, είχαν στο 60' μια πολύ καλή στιγμή με τον Έμερσον να σουτάρει πάνω στον Κρουλ από αριστερά και τελικά το γκολ ήρθε στο 69' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Άμπραχαμ! Από ασίστ του Κόβασιτς, ο υψηλόσωμος επιθετικός έχοντας μπροστά τους Χάνλεϊ και Λιούις σούταρε δυνατά και χαμηλά και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την πρώτη νίκη της ομάδας του Λάμπαρντ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 72' ο Γκόντφρεϊ είχε δοκάρι σε κεφαλιά...

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νόριτς: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκόντφρεϊ, Λιούις, Λέιτνερ (81' ΜακΛιν), Τράιμπουλ (81' Βράντσιτς), Μπουεντία, Στίπερμαν (81' Σρμπένι), Κάντουελ, Πούκι

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ζούμα, Έμερσον, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Πούλισιτς (84' Γουίλιαν), Άμπραχαμ (75' Ζιρού), Μάουντ (90' Μάρκος Αλόνσο)

Κώστας Ζάλιαρης