Ο Λάντστραμ... τερμάτισε το αγγλικό ποδόσφαιρο! (vid)

Ο Τζον Λάντστραμ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στη νίκη (1-0) επί της Κρίσταλ Πάλας, χάρισε στην ομάδα του την πρώτη νίκη στο κορυφαίο πρωτάθλημα έπειτα από 12 χρόνια και επί προσωπικού, κατάφερε να έχει χριστεί πλέον σκόρερ... σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου!  



Ο Λάντστραμ... τερμάτισε το αγγλικό ποδόσφαιρο! (vid)

Ο 25χρονος μέσος των «λεπίδων», διήνυσε όλη την πορεία από την τέταρτη επαγγελματική κατηγορία μέχρι και την λαμπερή Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας πλέον σημειώσει γκολ σε κάθε στρώμα του αγγλικού ποδοσφαίρου και μάλιστα, ολοκληρώνοντας την επίδοση αυτή από τη 2η αγωνιστική της νέας αγωνιστικής περιόδου!

Έχοντας ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής της Έβερτον, προτού προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και ακολουθήσουν θητείες σε Ντονκάστερ, Γιόβιλ και πολλά... πέρα δώθε στη Λέιτον Όριεντ με τη μορφή δανεισμού όσα χρόνια ανήκε στα «ζαχαρωτά», ο Λάντστραμ έμεινε ελεύθερος από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ το 2015. Στο ενδιάμεσο, έπαιξε σε Μπλάκπουλ και Σκάνθορπ προτού τελικά πάρει μεταγραφή για την Όξφορντ και την αφήσει το 2017 για να βρεθεί στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα μέχρι και αυτή τη στιγμής, έχει πετύχει μόλις 10 γκολ, όμως, έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε κάθε επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, φτάνοντας στο πικ μόλις στη 2η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ, στο ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας!

Πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της Κυριακής, αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που βλέπει ο κόσμος στο Bramall Lane στο κορυφαίο επίπεδο, έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια και συνεπώς αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην επιστροφή της στα «σαλόνια».

Ο προηγούμενος που είχε σκοράρει με τη φανέλα των «λεπίδων» στην Πρέμιερ Λιγκ στο συγκεκριμένο γήπεδο, ήταν ο Τζον Στεντ, τον Μάιο του 2007.

 

Κώστας Ζάλιαρης