Νταβίντ Λουίζ: «Θα μπορούσα να κάθομαι και να πληρώνομαι...»

Ο Νταβίντ Λουίζ για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την Τσέλσι, επιβεβαίωσε τον Φρανκ Λάμπαρντ για την ειλικρινή συζήτηση που είχαν προτού ζητήσει να φύγει και τόνισε πως θα μπορούσε κάλλιστα να καθίσει στους «μπλε» και να πληρώνεται δίχως να κάνει πολλά, αλλά έφυγε για να μην εμποδίζει το έργο του νέου προπονητή...  



Νταβίντ Λουίζ: «Θα μπορούσα να κάθομαι και να πληρώνομαι...»

Ο Βραζιλιάνος στόπερ, μετακινήθηκε από την Τσέλσι και το «Στάμφορντ Μπριτζ» στο «Έμιρεϊτς» για χάρη της Άρσεναλ και η κίνησή του να μετακομίσει σε τόσο άμεσα ανταγωνιστικό αντίπαλο στην πρωτεύουσα, ξένισε τους οπαδούς της πρώην ομάδας του.

Ο Λάμπαρντ προσπάθησε να διορθώσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως με τον παίκτη μίλησαν αντρίκεια προτού παρθεί η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους, με τον παίκτη να δηλώνει:

«Είμαι άνθρωπος με φιλοδοξίες και αυτό ήταν που με παρακίνησε να φύγω. Θα μπορούσα να παραμείνω στην ασφάλεια, να παίρνω τα λεφτά μου και να είμαι άνετος. Όμως ήθελα μια νέα πρόκληση και νέα πράγματα στη ζωή μου. Αυτό μου δίνει το... οξυγόνο που χρειάζομαι και το κίνητρο για να απολαύσω τις ωραίες στιγμές της ζωής.

Κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο θα τελειώσει και πρέπει πάντα να βελτιώνεσαι και να δοκιμάζεις πράγματα γιατί θα μου λείψει κάποια μέρα το άθλημα. Όλοι ξέρουν πόσο χαρούμενος ήμουν στην Τσέλσι και πόσα τρόπαια κατέκτησα. Είχα μια τρομερά ειλικρινή κουβέντα με τον Λάμπαρντ και κατάλαβα ότι είχε διαφορετικές ιδέες για τη νέα σεζόν. Οπότε το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να σεβαστώ την ομάδα και να προχωρήσω, να κάνω κάτι καινούργιο και να επιτρέψω στον προπονητή να κάνει τη δουλειά του όπως την ήθελε». 

Κώστας Ζάλιαρης