Διόρθωσε το λάθος του και χάρισε το βαθμό στη Λέστερ ο Εντιντί (video)

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λέστερ. Το σκορ άνοιξε ο Μέισον Μάουντ (7’) και ο Γουίλφριντ Εντιντί ισοφάρισε στο 67’ διορθώνοντας το προσωπικό του λάθος στο τέρμα των γηπεδούχων.



Διόρθωσε το λάθος του και χάρισε το βαθμό στη Λέστερ ο Εντιντί (video)

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στο πρώτο «τρίποντο» της σεζόν μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες της 1ης αγωνιστικής. Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να «σβήσουν» τη βαριά ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» με σκορ 4-0 ενώ οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δεύτερη διαδοχική ισοπαλία μετά το εντός έδρας 0-0 της πρεμιέρας απέναντι στη Γουλβς.

Το ματς

Ο Μέισον Μάουντ πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ εκμεταλλευόμενος στο 7ο λεπτό το λάθος του Εντιντί, ο οποίος έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή του Σμάιχελ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός των «μπλε» του έκλεψε την κατοχή και πλάσαρε εύστοχα για στο 1-0.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν ωστόσο να έχουν πάρει νωρίτερα κεφάλι στο σκορ, αφού στο πρώτο μόλις λεπτό το σουτ του Πέδρο βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων ενώ στο 2ο λεπτό, ο Σμάιχελ και οι συμπαίκτες του κατάφεραν να αποσβήσουν την κοντινή προσπάθεια του Μάουντ αλλά και το «ριμπάουντ» του Πούλισικ.

Στο 21’ η κεφαλιά του Μάουντ έπειτα από σέντρα του Πέδρο κατέληξε στην αγκαλιά του Σμάιχελ ενώ η παρέμβαση του Φουκς ήταν αυτή που ανέκοψε το πλασέ του Καντέ για το 2-0 στο 26’. Η συγκεκριμένη φάση προέκυψε από υπέροχο τακουνάκι του Ζιρού, ο οποίος δημιούργησε στο πρώτο μέρος απειλητικές καταστάσεις με… στρωσίματα στους συμπαίκτες του.

Η Λέστερ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και πραγματοποίησε την πρώτη της επιθετική προσπάθεια στο 49ο λεπτό, με τον Μάντισον να πραγματοποιεί ατομική ενέργεια. Η προσπάθειά του ανακόπηκε και η φάση ολοκληρώθηκε με σουτ του Φουκς που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κέπα.

Στο 58’ ο ιδιαίτερα δραστήριος Μάντισον... το προσπάθησε μόνος του με διαγώνιο αριστερό εκτός στόχου και η ισοφάριση ήρθε στο 67’ με τον Εντιντί. Η εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον υπήρξε υποδειγματική και η κεφαλιά του Νιγηριανού έφερε απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι.

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μετά την ισοφάριση ενώ οι «αλεπούδες» έφτασαν δύο φορές κοντά στην απόλυτη ανατροπή. Το σουτ του Μάντισον από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια ενώ το διαγώνιο πλασέ του Βάρντι πέρασε λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Έμερσον, Μάουντ, Ζορζίνιο (71’ Κόβασιτς), Καντέ, Πούλισικ (71’ Γουίλιαν), Πέδρο, Ζιρού (61’ Έιμπραχαμ)

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρντο, Έβανς, Σογιουνκού, Φουχς, Τσουντχάρι (73’ Πρατ), Ντιντί, Τίλεμανς, Μάντισον, Πέρεθ (80’ Ολμπράιτον), Βάρντι

Σκόρερ

7’ Μάουντ, 67’ Εντιντί

Διαιτητής

Γκρέιαμ Σκοτ

Γήπεδο

Στάμφορντ Μπριτζ

Τα στιγμιότυπα

Γιάννης Τζιουμακλής