Αναμονή... τέλος: Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κέρδισε εντός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ 12 χρόνια μετά

Ιδανικό ποδαρικό έκανε στην Πρέμιερ Λιγκ κατά το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι μετά την επιστροφή της σε αυτή η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία έβαλε τέλος σε αναμονή 12 ετών επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας με σκορ 1-0. Σκόρερ ο Τζον Λάντσραμ, ο οποίος έχει πλέον σκοράρει και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Αναμονή... τέλος: Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κέρδισε εντός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ 12 χρόνια μετά

Ήταν 28/04/07 όταν οι «λεπίδες» κέρδισαν για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό τους σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας -τότε- μια νίκη με σκορ 1-0 επί της Γουότφορντ. Την Κυριακή (18/08/2019) μπήκε τέλος σε αυτήν την μεγάλη αναμονή για τον σύλλογο και τους οπαδούς, οι οποίοι γέμισαν όλες τις θέσεις για να παρακολουθήσουν από κοντά την μεγάλη επιστροφή.

Το κλίμα ήταν όπως αναμενόταν πάρα πολύ θερμό, αλλά η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν αντάξια. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 20λεπτο ήταν από τα πιο ανιαρά που έχουμε δει αυτήν την αγωνιστική, με αμφότερες τις πλευρές να μην βρίσκουν τρόπους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Κάπου εκεί ανέβηκαν λίγο οι παλμοί, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κρίστιαν Μπεντέκε και τους γηπεδούχους να ζητούν παράβαση πέναλτι για χέρι λίγο αργότερα, που ωστόσο βάσει του κανονισμού δεν ήταν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Γιουνάιτεντ γινόταν ολοένα και καλύτερη, με τον Τζορτζ Μπάλντοκ να δημιουργεί αρκετά προβλήματα από την δεξιά πτέρυγα, εκεί όπου εντοπίζονταν και τα περισσότερα κενά στην άμυνα της Κρίσταλ Πάλας. Δεν το πλήρωσαν οι «αετοί», όπως δεν το πλήρωσαν και τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Πάτρικ φαν Άνχολτ έκανε ολέθριο λάθος αλλά ο Βιθέντε Γουάιτα το διόρθωσε με πολύ καλή επέμβαση στην τελική προσπάθεια του Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ.

Η ανταμοιβή για την σταθερή άνοδο των «λεπίδων» ήρθε σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με τον νεοεισθελθόντα Λουκ Φρίμαν να σπάει την αντίπαλη άμυνα, να δέχεται στοπ από τον Γουάιτα αλλά στην συνέχεια να σπεύδει κι αυτός για τους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του, με τον Λάντστραμ να βρίσκεται στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ εκτός από το ότι επιβεβαίωσε την υπεροχή των γηπεδούχων, την γιγάντωσε στα επόμενα λεπτά, με μοναδική εξαίρεση ένα καρδιοχτύπι στα μετόπισθεν. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τους νεοφώτιστους, αλλά ακόμη κι έτσι προφανώς... δεν χαλάστηκε κανένας!

Οι συνθέσεις:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Μπάσαμ, Ίγκαν, Ο'Κόνελ, Μπάλντοκ, Λάνστραμ, Νόργουντ, Φλεκ (29' Φρίμαν), Στίβενς, ΜακΓκόλντρικ (89' Γιαγκέλκα), Ρόμπινσον (56' ΜακΜπέρνι)

Κρίσταλ Πάλας: Γουάιτα, Γουόρντ, Κέλι, Νταν, Φαν Άανχολτ, Τάουνσεντ (70' ΜακΚάρθι), ΜακΆρθουρ (82' Γουίκαμ), Μιλιβόγιεβιτς, Μάγιερ (65' Σλουπ), Μπεντέκε, Ζαχά

Γιώργος Σιάφας