Το 2/2 η Λίβερπουλ, λάμψη Πούκι για τη Νόριτς

Αν και καρδιοχτύπησε στο τέλος, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει το 2/2 στην Πρέμιερ Λιγκ λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στην Τσέλσι, επικρατώντας εκτός έδρας της Σαουθάμπτον (2-1). Όλα τα βλέμματα πάνω του έστρεψε, ωστόσο, ο Τίμου Πούκι της Νόριτς, που μετά το γκολ της 1ης αγωνιστικής στο «Άνφιλντ» σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στη Νιούκαστλ και πέρασε μόνος πρώτος στην λίστα των σκόρερς.



Το 2/2 η Λίβερπουλ, λάμψη Πούκι για τη Νόριτς

Με αρκετό ιδρώτα έκλεισε το ταξίδι των «κόκκινων» στη Νότια Ακτή, μιας και ο Αντριάν μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε κόντρα στην Τσέλσι «χάρισε» ένα γκολ στην Σαουθάμπτον -συγκεκριμένα στον Ντάνι Ινγκς- και παραλίγο να αποδειχθεί για δεύτερη φορά μοιραίος λίγο αργότερα, δείχνοντας ίσως επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του στον αστράγαλο και την γενικότερη αβεβαιότητα τις προηγούμενες ημέρες για το εάν θα αγωνιστεί στο «St Mary’s».

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πολύ καλύτερο στο πρώτο μέρος, αλλά σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε πολύ άνετα να βρεθεί πίσω στο σκορ. Αρκετό από το άγχος απέβαλε προς το τέλος του ημιχρόνου ο Σαντιό Μανέ με τρομερό σουτ που κατέληξε στο βάθος της εστίας, με την αποβολή του άγχους που προαναφέρθηκε να φαίνεται και στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο η ομάδα του Γερμανού ήταν ακόμη καλύτερη. Το γκολ στις καθυστερήσεις διαδέχθηκε αυτό του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 71ο, για να πάρει σειρά η γκάφα του Αντριάν και το 1-2 στο 83ο, ενώ λίγο αργότερα οι «Άγιοι» δεν ήθελαν πολύ για να κάνουν το 2-2, με τον Ινγκς ωστόσο να μην μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο εύστοχος κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Τα γκολ της Λίβερπουλ:

 
 
 

Κόντρα στην Λίβερπουλ είχε ανοίξει λογαριασμό στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την τρομερή πορεία του στην περσινή Τσάμπιονσιπ, και πλέον έχοντας ζεστάνει μηχανές... είπε να γίνει το σημείο αναφοράς της δεύτερης αγωνιστικής. Ο λόγος για τον Τίμου Πούκι, ο οποίος σε 42 αγωνιστικά λεπτά (32’, 63’, 75’) πέτυχε τρία τέρματα για να χαρίσει στη Νόριτς τους πρώτους της βαθμούς μετά την πρόσφατη άνοδό της. Η μοναδική απάντηση της Νιούκαστλ ήρθε από τον Τζόντζο Σέλβι προς το τέλος της αναμέτρησης.

Εν αντιθέσει με τα «καναρίνια», η Άστον Βίλα που ανέβηκε επίσης πέρυσι (σ.σ και έχει ρίξει τα περισσότερα λεφτά για μεταγραφές απ’ όλες τις ομάδες της κατηγορίας) δεν μπόρεσε να κάνει σεφτέ στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ μιας και μετά την ήττα της στο εκτός έδρας με την Τότεναμ, είδε την Μπόρνμουθ να αναγεννιέται στο «Βίλα Παρκ» και υποχρεώθηκε σε νέα ήττα (2-1). Τζόσουα Κινγκ και Χάρι Γουίλσον σε 2’ και 12’ τα γκολ για τους φιλοξενούμενους, μείωσε στο 71’ ο Ντόουγκλας Λουίς.

Στο «Γκούντισον Παρκ» ο Μάρκο Σίλβα και η Έβερτον υποδέχθηκαν την πρώην ομάδα του Πορτογάλου, την Γουότφορντ, για να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Στον μικρότερο δυνατό δείκτη το σκορ (1-0), με τις «σφήκες» να έχουν αρκετές ευκαιρίες αλλά να μην μπορούν να απαντήσουν στο τέρμα του Μπερνάρντ μόλις από το 10ο λεπτό της συνάντησης.

Στο τελευταίο παιχνίδι του απογεύματος, Μπράιτον και Γουέστ Χαμ έμειναν στο 1-1, με την μοναδική ισοπαλία της ημέρας να είναι αρκετά δίκαιη και να διαμορφώνεται μόλις σε τέσσερα λεπτά. Σκόρερς οι Χαβιέρ Ερνάντες (61’) και Λεάντρο Τροσάρντ (65’).

Γιώργος Σιάφας