Λίβερπουλ: Ξανά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Η κατάκτηση του Super Cup Ευρώπης έκανε τη Λίβερπουλ να προσπεράσει ξανά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου!  



Λίβερπουλ: Ξανά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Οι «κόκκινοι», το φετινό καλοκαίρι κατέκτησαν δυο σπουδαίους τίτλους, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια με τον θρίαμβο στο Champions League, ενώ, επικράτησαν και της Τσέλσι στον τελικό του Super Cup της UEFA, το βράδυ της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη.

Με αυτά τα δύο τρόπαια, αναρριχήθηκαν στα 46 και προσπέρασαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει σταματήσει στα 45 από το 2017 και την κατάκτηση του Europa League με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ μετρούν 18 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 8 League Cups, 6 Champions League/Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Κύπελλα UEFA/Europa League και πλέον 4 Super Cup Ευρώπης.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» από την πλευρά τους έχουν φυσικά τα 20 πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα, 5 League Cups, 3 Champions League/Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Europa League/Κύπελλο UEFA, 1 Super Cup Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Κώστας Ζάλιαρης