Ντέρμπι που μετετράπη σε… «διαολεμένο» πάρτι! (video)

Με σκορ 4-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ» για την 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μάρκους Ράσφορντ (18’ πεν. - 67’) και Άντονι Μαρσιάλ (65’) έστρωσαν το έδαφος, πριν ο Ντάνιελ Τζέιμς καταγράψει ονειρεμένο ντεμπούτο με τους «κόκκινους διαβόλους», μπαίνοντας αλλαγή στο 74’ και διαμορφώνοντας την τελική εικόνα τους ματς στο 81’!



Ντέρμπι που μετετράπη σε… «διαολεμένο» πάρτι! (video)

Ντεμπούτο πραγματοποίησαν και οι Χάρι Μαγκουάρι-Άαρον Γουάν Μπισάκα, οι οποίοι ανταπεξήλθαν με άνεση στα καθήκοντά τους ενώ για τους φιλοξενούμενους έκαναν ποδαρικό οι Κρίστιαν Πούλισιτς (σ.σ. μπήκε αλλαγή στο 58’) και Μέισον Μάουντ.

Το ματς

Παρά το διασυρμό που υπέστη το συγκρότημα του Φρανκ Λάμπαρντ, η εικόνα του παιχνιδιού θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν οι παίκτες του αξιοποιούσαν μια από τις τέσσερις ευκαιρίες που κατέγραψαν στον πρώτο ημίχρονο.

Την αρχή έκανε ο Έιμπραχαμ στο 4ο μόλις λεπτό, όταν η ολιγωρία του Ράσφορντ του επέτρεψε να δει εστία και να εξαπολύσει ένα σουτ που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν ωστόσο το προβάδισμα στο 18ο λεπτό! Ο -αρνητικός- Ζουμά ανέτρεψε τον Ράσφορντ εντός περιοχής, με τον Άγγλο επιθετικό να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που καταλόγισε ο Άντονι Τέιλορ.

Η Τσέλσι όμως συνέχισε να δείχνει δραστήρια στο επιθετικό κομμάτι μέχρι την ανάπαυλα! Ο Μπάρκλεϊ ήταν αυτός που απείλησε με δύο επικίνδυνα σουτ. Η προσπάθεια του 35ου λεπτού κατέληξε ελάχιστα άουτ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (39’) ανέλαβε δράση ο Ντε Χέα.

Η τελευταία στιγμή της ομάδας του Λάμπαρντ ήρθε στο 40ο λεπτό, όταν το διαγώνιο σουτ του Έμερσον σταμάτησε ξανά στο δοκάρι των γηπεδούχων. Προηγήθηκε η λάθος αντιμετώπιση της φάσης από την άμυνα του Σόλσκιερ, η οποία εκτέθηκε από ένα μακρινό γέμισμα του Ζορζίνιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι τελείωσαν την υπόθεση-νίκη μέσα σε ένα δίλεπτο! Άντονι Μαρσιάλ και Μάρκους Ράσφορντ εκμεταλλεύτηκαν τις ασίστ των Αντρέας Περέιρα και Πολ Πογκμπά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 από το 65ο έως το 67ο λεπτό!

Η επικράτηση των «red devils» πήρε διαστάσεις θριάμβου, όταν ο Ντάνιελ Τζέιμς σκόραρε το 4-0 στο επίσημο ντεμπούτο του με τα χρώματα του κλαμπ, έχοντας περάσει ως αλλαγή στο 74ο λεπτό!

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Περέιρα (74’ Τζέιμς), Λίνγκαρντ (86’ Μάτα), Ράσφορντ (86’ Γκρίνγουντ), Μαρσιάλ

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Έμερσον, Κόβατιτς, Ζορζίνιο (73’ Καντέ), Μάουντ, Μπάρκλεϊ (58’ Πούλισιτς), Πέδρο, Έιμπραχαμ (66’ Ζιρού)

Σκόρερς

Ράσφορντ 18’ (πεν.), 67’, Μαρσιάλ 65’, Τζέιμς 81’

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο

Ολντ Τράφορντ

Τα στιγμιότυπα

Γιάννης Τζιουμακλής