Αγχώθηκε αλλά ξεκίνησε... με το δεξί η Τότεναμ (video)

Με σκορ 3-1 επικράτησε η Τότεναμ της Άστον Βίλα στο «Tottenham Hotspur Stadium» για την 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν με τέρμα του Τζον ΜακΓκίν (9’) αλλά οι Τανγκί Ντομπελέ (73’) και Χάρι Κέιν (86’, 90’) χάρισαν στα «σπιρούνια» τους τρεις βαθμούς της πρεμιέρας.



Αγχώθηκε αλλά ξεκίνησε... με το δεξί η Τότεναμ (video)

Με σκαμπανεβάσματα το επίσημο ντεμπούτο του Τανγκί Ντομπελέ με τη φανέλα των «spurs». Ο 22χρονος Γάλλος μέσος φανέρωσε καλό πρόσωπο στα φιλικά του καλοκαιρού αλλά στα 88 λεπτά που αγωνίστηκε στο σημερινό ματς έδειξε δυσκολία συνεννόησης με τους συμπαίκτες του.

Δραστήριος και μέσα στις φάσεις αλλά με αρκετές λάθος επιλογές στην τελική πάσα. Το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε ωστόσο να αφαιρέσει... βάρος από τα πόδια των συμπαικτών του, οι οποίοι προσπαθούσαν μάταια μέχρι εκείνο το σημείο να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ξεκίνησαν δυναμικά με τις δύο ευκαιρίες του Λούκας Μόουρα (18’’, 5’) αλλά στο 9ο λεπτό, το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι! Η βαθιά μπαλιά του Μινγκς «μπέρδεψε» την άμυνα των «spurs», αφού οι Σάντσεζ-Αλντερβάιρελντ απουσίαζαν από το σημείο που περίμενε ο ΜακΓκίν. Ο 24χρονος μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «αδειάζοντας» πρώτα τον Ρόουζ, ο οποίος προσπάθησε με σπριντ να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Η ομάδα του Ντιν Σμιθ προκάλεσε αναστάτωση σε ακόμη δύο περιπτώσεις του πρώτου ημιχρόνου, όπου εκδήλωσε αντεπιθέσεις-φωτιά αλλά τα τελειώματα του Τρεζεγκέ σταμάτησαν σε Σάντσεζ (20’) και Γιορίς (32’) αντίστοιχα…

Η κεφαλιά του Κέιν στο 45’ έπειτα από σέντρα του Ντομπελέ πέρασε άουτ και αποτέλεσε ίσως την μοναδική - ορθά δομημένη- επίθεση της Τότεναμ στα πρώτα 45 λεπτά, αφού η διπλή ζώνη άμυνας των παικτών της Βίλα ανάγκασε τα «σπιρούνια» να σημαδεύουν με μακρινά σουτ την εστία του Χίτον.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο η Τότεναμ παρουσιάστηκε… λυσσασμένη και έπαιξε μονότερμα την αντίπαλό της, η οποία κράτησε μέχρι το 73ο λεπτό χάρη στην ηρωική εμφάνιση του Μινγκς και τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Χίτον.

Στο 50ο λεπτό ο Σισοκό έστειλε την μπάλα… πλάγιο άουτ από πλεονεκτική θέση ενώ η προσπάθεια του Κέιν στο 65’ σταμάτησε στο τάκλιν του Μινγκς! Δύο λεπτά αργότερα (67’) ο Λαμέλα είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ προ κενής εστίας αλλά το πλασέ του υπήρξε αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Μινγκς να σταματήσει την πορεία της μπάλας με ψύχραιμο κοντρόλ.

Η στιγμή της ισοφάρισης ήρθε ωστόσο 17 λεπτά πριν το τέλος. Ο Χίτον «έβγαλε» ενστικτωδώς την προβολή του Σάντσεζ αλλά η φάση συνεχίστηκε. Η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μόουρα, αυτός την «έστρωσε» στον Ντομπελέ και ο Γάλλος «έγραψε» το 1-1 με όμορφο σουτ εκτός περιοχής, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας.

Στο 78’ παραλίγο ο Έρικσεν να δώσει προβάδισμα αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Χίτον και πάλι σε ετοιμότητα. Κάτι που επετεύχθη τελικά στο 86ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν. Ο Γκρίλις δεν αντιλήφθηκε τον επερχόμενο Λαμέλα και έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του.

Το σουτ του Αργεντινού κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε στον κορυφαίο Άγγλο σκόρερ, ο οποίος έφερε το ματς… ανάποδα με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία της Βίλα. Το τελικό 3-1 σημείωσε και πάλι ο Κέιν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με όμορφη εκτέλεση στην αριστερή γωνία του Χίτον, υποδεχόμενος την μπάλα από πάσα του Σισοκό.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Γουόκερ-Πίτερς, Ρόουζ, Γουίνκς (65’ Έρικσεν), Σισοκό, Ντομπελέ (90+2’ Σκιπ), Λαμέλα (87’ Ενκουντού), Λούκας, Κέιν

Άστον Βίλα: Χίτον, Μινγκς, Ένχελς, Ελμοχαμάντι, Τέιλορ, ΜακΓκίν, Χούριχεϊν (82’ Λουίζ), Ελ-Γκάζι, Τρεζεγκέ (59’ Γότα), Γκρίλις, Γουέσλεϊ (74’ Κοτζιά)

Σκόρερς

ΜακΓκίν 9’, Ντομπελέ 73’, Κέιν 86’, 90’

Διαιτητής

Κρις Κάβαναγκ

Γήπεδο

Tottenham Hotspur Stadium

Τα στιγμιότυπα:

Γιάννης Τζιουμακλής