Ψυχάρα ο Σαρπ με γκολ – βαθμό για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τριάρες για Μπράιτον και Μπέρνλι!

Μπαίνοντας στο 82' στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπίλι Σαρπ έβγαλε όλο την αγάπη για την ομάδα του και τιμώρησε τη Μπόρνμουθ στο φινάλε (1-1) δίνοντας βαθμό στη νεοφώτιστη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! Τρομερό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τη Μπράιτον με το εμφατικό 3-0 στην έδρα της Γουότφορντ, ενώ, με το ίδιο σκορ έκαμψε την αντίσταση της Σαουθάμπτον η Μπέρνλι. «Κόλλησε» η Έβερτον με την Κρίσταλ Πάλας.  



Ψυχάρα ο Σαρπ με γκολ – βαθμό για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τριάρες για Μπράιτον και Μπέρνλι!

Το... κυρίως μενού της Πρέμιερ Λιγκ για το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ακριβώς την ίδια.. τρέλα με την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι, στο δεύτερο ημίχρονο των παιχνιδιών που είχαν κοινή ώρα έναρξης (17:00).

Μπόρνμουθ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

Στο «Carrow Road» της Μπόρνμουθ, τόσο η ομάδα του Έντι Χάου όσο και η νεοφώτιστη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πρόσεξαν πολύ τα νώτα τους, δεν πήραν πολλά ρίσκα, με τις «λεπίδες» να δείχνουν στοιχεία πυου θα μπορέσουν να τις βοηθήσουν στο φετινό πρωτάθλημα αν αποφασίσουν να παίξουν και με λίγο θάρρος παραπάνω. Οι «cherries» πίστεψαν βρήκαν τρόπο να πάρουν όλους τους βαθμούς, όταν στο 62' κι έπειτα από φάση διαρκείας, αρχικά ο Άκε έκανε ανάποδο ψαλίδι, ο Καλούμ Γουίλσον δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο να σκοράρει και στο δεύτερο ριμπάουντ ο Μέπαμ έκανε το 1-0. Στο φινάλε και πιο συγκεκριμένα στο 88', έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων με τη μπάλα να πηγαίνει από κόντρα σε κόντρα, ο Μπίλι Σαρπ τιμώρησε το σύνολο του Χάου και χάρισε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (που έπαιξε με υπομονή, προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και να διώξει τους φόβους της) τον βαθμό με το τελικό 1-1!

Γουότφορντ - Μπράιτον 0-3

Οι «γλάροι» πήραν τεράστιο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του στη σεζόν 2019-2020. Στάθηκαν τυχεροί όταν στο 28ο λεπτό στο Vicarage Road ο Ντουκουρέ έπεσε και πέτυχε αυτογκόλ από σέντρα του Γκρος για να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Η Γουότφορντ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει λίγο πριν την ανάπαυλα με το εκπληκτικό φάουλ του Χολέμπας, όμως, ο Ματ Ράιαν έδιωξε σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αντόνε, έχοντας μπει με αλλαγή στο ματς μόλις λίγο νωρίτερα, σκόραρε από γέμισμα που έγινε προς το δεύτερο δοκάρι για το 2-0 που διαμορφώθηκε στο 65ο λεπτό. Αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πότερ, Νιλ Μόπεϊ, καθώς στο 77' βρέθηκε ολομόναχος από αριστερά, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο για τη Μπράιτον.

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον 3-0

Με «τριάρα» ξεκίνησε και η Μπέρνλι κόντρα στη Σαουθάμπον, «χτυπώντας» αποτελεσματικά το σύνολο του Ραλφ Χάσενχουτλ στο δεύτερο ημίχρονο. Αφού πρώτα οι «clarets» φρόντισαν για την άμυνά τους και περιόρισαν τους «αγίους» σε προσπάθειες εκτός περιοχής κι αφού ένα γκολ του Κρις Γουντ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ, ήρθαν τα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Άσλεϊ Μπαρνς έκανε προσωπικό σόου σκοράροντας με τις δύο πρώτες τελικές του εντός εστίας, σκοράροντας αρχικά στο 63' και διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα δικά του στο 70' από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από γέμισμα του Πίετερς. Το τελικό 3-0 έγραψε με πανέμορφη ατομική ενέργεια ο Γκούντμουντσον ξεκινώντας από πλάγια δεξιά για να μπει στην περιοχή, να βρεθεί σε θέση βολής και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 0-0

Στο Λονδίνο και το Selhurst Park, όσο κι αν προσπάθησε η Έβερτον, κόντρα και στους πολύ δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Μάλιστα, τα «ζαχαρωτά» είδαν προς το φινάλε τον Σνάιντερλιν να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αρναούτοβιτς, με τους «αετούς» να εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του Ζαχά στο τελευταίο ημίωρο. Παρά την επιθυμία του Άγγλου να πάρει μεταγραφή και την απαγόρευση του Χότζον, ο παίκτης αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας, όμως, δεν κατάφερε να μπει εύκολα στο κλίμα για να βοηθήσει. Τρομερή χαμένη ευκαιρία είχε ο Σίγκουρντσον που ενώ είχε καταφέρει να πλασάρει σωστά και έβλεπε τη μπάλα να κατευθύνεται προς τα αντίπαλα δίχτυα, δεν πίστευε στα μάτια του όταν ο Φαν Άνολτ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0...

Κώστας Ζάλιαρης