Μέισον Γκρίνγουντ: Το «διαβολάκι» που έγινε... «διάβολος»

Η μέχρι στιγμής μεταγραφική περίοδος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα... «φωτιά», με την ομάδα να έχει «τινάξει» την μπάνκα στον αέρα. Όμως, στην καλοκαιρινή προετοιμασία ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν στάθηκε μόνο στους «αστέρες» της ομάδας αλλά εμπιστεύτηκε κι αρκετούς πιτσιρικάδες. Ένας απ' αυτούς είναι το «διαβολάκι» που όπως φαίνεται γίνεται «διάβολος», ο Μέισον Γκρίνγουντ.  



Μέισον Γκρίνγουντ: Το «διαβολάκι» που έγινε... «διάβολος»

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι μοιάζει... «σήριαλ» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ντάνιελ Τζέιμς, ο Άαρον Μπισάκα και πλέον ο Χάρι Μαγκουάιρ προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας, ενώ οι υποθέσεις τον Πολ Πογκμπά και Ρομέλου Λουκάκου αποτελούν μία ατελείωτη... ιστορία η οποία μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει το τέλος της. Έτσι λοιπόν, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θέλησε στην καλοκαιρινή προετοιμασία, πέρα απ' τους «αστέρες», να δοκιμάσει αρκετούς πιτσιρικάδες, με σκοπό εάν ξεχωρίσουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους και στην πρώτη ομάδα. Ένας απ'αυτούς λοιπόν ήταν ένας πιτσιρίκος από το Μπράντφορντ, ο Μέισον Γκρίνγουντ!

Ο γεννημένος στις 1 Οκτωβρίου 2001 Άγγλος ήρθε απ' τα «σπλάχνα» της Γιουνάιτεντ, στην οποία και ξεκίνησε από έξι μόλις ετών. Μέσα απ' τις ακαδημίες κατάφερε να χαρακτηριστεί ένα από τα κορυφαία ταλέντα των «κόκκινων διαβόλων» και ανεβαίνοντας όλα τα... «σκαλοπάτια», έφτασε στο όνειρο του, να αποτελέσει μέλος στην λίστα με ονόματα όπως των Μάρκους Ράσφορντ, Αλέξις Σάντσεζ και Πολ Πογκμπά.

Με τους άντρες, ο Μέισον Γκρίνγουντ έκανε την αρχή επί εποχή Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή της ομάδας με αντίπαλο την Βαλένθια στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, σε εκείνη την αναμέτρηση ο νεαρός δεν πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά το όνειρο του μεγάλωσε, θέλοντας την επόμενη φορά να αγωνιστεί παρέα με τα ινδάλματα του.

Έτσι λοιπόν κι έγινε! Με την φυγή του Ζοσέ Μουρίνιο και τον ερχομό του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ η πρώτη συμμετοχή με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν θέμα χρόνου και πραγματοποιήθηκε με έναν αναμφισβήτητα... «ονειρικό» τρόπο. Στις 6 Μαρτίου 2019, η Γιουνάιτεντ έχοντας ηττηθεί με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ολντ Τράφορντ», ταξίδεψε στο Παρίσι με αποστολή... «αυτοκτονίας», στην οποία το όνομα του Μέισον Γκρίνγουντ ήταν επιτέλους γραμμένο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν εν τέλει με 3-1 και ένας 18χρονος ονόματι Γκρίνγουντ πραγματοποίησε την «παρθενική» του εμφάνιση με τον «κόκκινο διάβολο» στο στήθος μπαίνοντας ως αλλαγή στο 87'. Και κάπου εκεί το όνειρο αυτό μεταμορφώθηκε σε πραγματικότητα.

Στις 6 Μαρτίου λοιπόν η αρχή έγινε και αφού ακολούθησαν δύο συμμετοχές στα ματς με Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ, με 11' και 16' λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα, στις 12 Μαΐου γράφτηκε η ιστορία. Σε εκείνη την ημερομηνία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» την Κάρντιφ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ και στην ομάδα των βασικών ξεχώριζε ένα όνομα, αυτό του Μέισον Γκρίνγουντ. Ο πιτσιρικάς πέρα του ότι αγωνίστηκε δίπλα στον Ράσφορντ σε όλη την διάρκεια του ματς, κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου, αφού σε ηλικία μόλις 17 ετών και 223 ημερών αποτελεί μέχρι και σήμερα τον νεότερο παίκτη στην ιστορία της ομάδας.

Με όλα αυτά λοιπόν, όλοι πίστευαν πως φέτος ήρθε η ώρα για τον μικρό να μεγαλώσει κι έτσι λοιπόν κι έγινε! Ο Σόλσκιερ πήρε από το χέρι τον Γκρίνγουντ και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Μάντσεστερ για όλα τα καλοκαιρινά φιλικά της και ο νεαρός όπως φαίνεται δεν τον απογοήτευσε καθόλου.

Πρώτο φιλικό στις 13 Ιουλίου με την Περθ Γκλόρι και ο Γκρίνγουντ αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Δεύτερο φιλικό τέσσερις ημέρες αργότερα με την Λιντς και ο 17χρονος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και με το... «καλημέρα» στο 7' του αγώνα σκόραρε το πρώτο φετινό του τέρμα με την ομάδα. Επόμενη «στάση» το Διεθνές Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου αντίπαλοι ήταν η Ίντερ και η Τότεναμ. Με την ιταλική ομάδα πραγματοποίησε πιθανώς την καλύτερη του εμφάνιση, ερχόμενος στο 63' από τον πάγκο και με γκολ στο 76' έδωσε την νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0. Στο φιλικό με τα «σπιρούνια» αγωνίστηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο κι έδωσε την θέση του στον Λίνγκαρντ στο 46'. Φτάνοντας προς το τέλος της προετοιμασίας, ακολούθησαν δύο φιλικά στις 30 Ιουλίου με την Νορβηγική, Κρίστιανσουντ και στις 3 Αυγούστου με την Μίλαν. Στο πρώτο ματς το «διαβολάκι» αρκέστηκε σε 30' λεπτά συμμετοχής, ενώ στο δεύτερο, όπου οι δύο ομάδες κατέληξαν στην «ρώσικη ρουλέτα» μετά από ένα ισόπαλο 2-2, σε μόλις 8' λεπτά, ευστοχώντας και στο τρίτο πέναλτι της ομάδας.

Έτσι λοιπόν, ο Μέισον Γκρίνγουντ έχοντας ήδη λάβει το «βάπτισμα πυρός» κι έχοντας ήδη «γευτεί» την... γλύκα της πρώτης ομάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πλέον όπως όλα δείχνουν αποτελεί ένα ακόμη «βέλος» στην φετινή «φαρέτρα» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για την επιθετική γραμμή. Ωστόσο, για να αποτελέσει ένα μέρος στην «τρανή» ιστορία του συλλόγου, ο πιτσιρικάς χρειάζεται μία... μεταμόρφωση, από «διαβολάκι» να γίνει... «διάβολος» κι όπως φαίνεται ήδη το καταφέρνει.

Μαρίνος Πάντζης