Όταν Μαγκουάιρ και Ρόμπερτσον άξιζαν 5 εκατομμύρια... μαζί!

Ο ένας, νυν Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο άλλος, η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο. Πριν από μόλις πέντε χρόνια, οι δυο ποδοσφαιριστές άξιζαν... μαζί, 5 εκατομμύρια λίρες. Πως τα φέρνει η ζωή μερικές φορές...  



Όταν Μαγκουάιρ και Ρόμπερτσον άξιζαν 5 εκατομμύρια... μαζί!

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, από το μεσημέρι της Δευτέρας, είναι και επίσημα μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα επόμενα 6+1 χρόνια, στο μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο που έχει προσφέρει ποτέ ο σύλλογος. Και φυσικά, με τα 80 εκατομμύρια λίρες που διατέθηκαν για την απόκτησή του, ο Άγγλος στόπερ είναι ο ακριβότερος αμυντικός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά του, ο Άντι Ρόμπερτσον, είναι το καλύτερο αριστερό μπακ που υπάρχει στην Αγγλία κι ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ σε ολόκληρη τη Γηραιά ήπειρο. Από την 1η Ιουνίου του 2019, είναι και Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ. Είναι δυο διαδοχικές φορές φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την κόκκινη φανέλα. Η αξία του, ανεκτίμητη στο αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα 50+ εκατομμυρίων στο οικονομικό.

Οι Ρόμπερτσον και Μαγκουάιρ, το καλοκαίρι του 2014, είχαν ανακοινωθεί μαζί από τη Χαλ. Οι «τίγρεις», τότε, είχαν πάρει τον Άγγλο από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (στην οποία και τις τρεις σεζόν που έπαιξε βρέθηκε στην καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος) και τον Σκωτσέζο οπισθοφύλακα από τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Και για τους δυο μαζί, η Χαλ είχε βγάλει από τα ταμεία της μόλις 5 εκατομμύρια λίρες.

Κι αυτό, πέντε χρόνια πριν. Το 2019, οι δυο τους, μπορούν να υποστηρίζουν ότι είναι από τους πιο επιτυχημένους σε αυτό που κάνουν, εκτοξεύοντας την αξία τους...

Κώστας Ζάλιαρης