Σούπερ ματς και νέος τίτλος για τη Σίτι του Πεπ! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει το σερί τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις! Οι... απόλυτοι κυρίαρχοι του αγγλικού ποδοσφαίρου κατέκτησαν και το Community Shield του 2019 μετά το περσινό καρέ, επικρατώντας στα πέναλτι (1-1 κ.α., 5-4 από την άσπρη βούλα) της Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ». Στέρλινγκ και Μάτιπ τα γκολ, δοκάρια εκατέρωθεν, τρομερά ανοιχτό ματς, εντυπωσιακές στιγμές, απίθανο κόψιμο του Γουόκερ πάνω στη γραμμή στο 92'!  



Σούπερ ματς και νέος τίτλος για τη Σίτι του Πεπ! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε στο παιχνίδι του «Γουέμπλεϊ» να επιβληθεί στον απόλυτο βαθμό και να παρουσιάσει θετικότατη εικόνα. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Πεπ Γκουαρδιόλα φώναζε σαν τρελός στους ποδοσφαιριστές του και στην ανάπαυλα χτύπησε το σημείο των πινακίδων μπροστά από τον πάγκο με την έκφρασή του να είναι τέτοια που έδειχνε πως δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος! Αρκετά άνετος, μπαίνοντας κατευθείαν στο κλίμα στη μεσαία γραμμή ο Ρόδρι, εξαιρετικός ο Ντε Μπρόινε, με τον Βέλγο να κάνει το πρώτο γύρισμα και το Σίλβα τη δεύτερη μπαλιά προς τον Στέρλινγκ για να σκοράρει αυτός στο 12ο λεπτό. Μεγάλη ευθύνη έχει στο γκολ ο Άλισον που ναι μεν είναι εξ επαφής η προσπάθεια, αλλά αποτυγχάνει να συγκρατήσει τη μπάλα.

Οι «κόκκινοι», παρά την παρουσία των Φαμπίνιο, Χέντερσον και Βαϊνάλντουμ στα χαφ, είχαν χάσει παντελώς το κέντρο και ακόμα και στις περιπτώσεις που ασκούσαν πίεση ψηλά, η Σίτι έδειχνε άνεση για να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή της και να βγει στην επίθεση. Σαλάχ και Φιρμίνο οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της ομάδας του Κλοπ, αλλά στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ήταν άστοχοι. Τραυματίστηκε ο Σανέ και αποχώρησε αναγκαστικά, πήρε κίτρινη κάρτα βάσει των νέων κανονισμών ο Γκουαρδιόλα για παράπονα σε χτύπημα του Γκόμες στον Νταβίντ Σίλβα.

Το ματς παρέμεινε συναρπαστικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Από τις καλύτερες αναμετρήσεις που έχουμε δει ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες που έκαναν μαγική την περασμένη σεζόν κοντράροντας η μια την άλλη μέχρι τέλους για τον τίτλο! Η Λίβερπουλ, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ισορρόπησε και είχε τρομερές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αρχικά, βέβαια, στο 48', ο Στέρλινγκ βγήκε ολομόναχος απέναντι από τον Άλισον αλλά το δεξί πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βραζιλιάνου.

Στο 57', ο προωθημένος Φαν Ντάικ με γυριστό αριστερό σουτ πέτυχε το οριζόντιο και στη συνέχεια η μπάλα έσκασε πάνω στη γραμμή, ενώ, ο Σαλάχ ένα λεπτό αργότερα πέτυχε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κλαούντιο Μπράβο! Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να μεταφέρουν αρκετά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των Πρωταθλητών Αγγλίας που βρίσκονταν υπό πίεση, όμως ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι σε αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Στέρλινγκ έκανε κακό τελευταίο κοντρόλ απέναντι από τον Άλισον και του πάσαρε τη μπάλα αντί να σκοράρει.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης με ποσοστά κατοχής της μπάλας που ξεπερνούσαν το 70%, έναντι του 40% που είχαν στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να βρουν το γκολ που βάσει εικόνας δικαιούνταν. Στο 77' κι αφού είχε μόλις ένα δεκάλεπτο παρουσίας στον αγώνα μπαίνοντας με αλλαγή, ο Μάτιπ με κεφαλιά από γύρισμα του Φαν Ντάικ στην περιοχή έγραψε το 1-1 με το οποίο το ματς του Community Shield οδηγήθηκε απευθείας στα πέναλτι!

Το ισόπαλο σκορ παρέμεινε λόγω και της εξαιρετικής εμφάνισης του Κλαούντιο Μπράβο που μπορεί να παίζει σπάνια, όμως ήταν εκ των διακριθέντων και στο 82' απομάκρυνε ένα πλασέ του Κεϊτά στην κίνηση... Μάλιστα, στο 92', ήταν αρχικά το τάκλιν του Στόουνς κι έπειτα το... ψαλίδι του Γουόκερ πάνω στη γραμμή που αρνήθηκαν το γκολ στον Μοχάμεντ Σαλάχ στη στιγμή ολόκληρου του αγώνα!

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κλαούντιο Μπράβο αποδείχθηκε ήρωας και συνέχισε στην τρομερή απόδοση που είχε καθ' όλη τη διάρκεια και των 90 λεπτών της αναμέτρησης. Απέκρουσε την εκτέλεση του Βαϊνάλντουμ και ήταν καθοριστικό για να πάρει η ομάδα του Πεπ τον τίτλο με το 5-4!

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (67' Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο (67' Κεϊτά), Χέντερσον (79' Λαλάνα), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Σακίρι), Οριγκί (79' Τσάμπερλεϊν)

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε (89' Φόντεν), Ρόδρι, Νταβίντ Σίλβα (61' Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ (13' Ζέσους)

Κώστας Ζάλιαρης