Νεϊμάρ, Πογκμπά και Μπέιλ έχουν «μπλοκάρει» το μεταγραφικό «παζάρι»

Τρεις περιπτώσεις παικτών έχουν καταφέρει να «παγώσουν» όλο το μεταγραφικό «παζάρι» και να εμποδίσουν την κίνηση ενός πακτωλού χρημάτων, αλλά τις αλυσιδωτές εξελίξεις που οι μετακινήσεις τους θα προκαλούσαν  



Νεϊμάρ, Πογκμπά και Μπέιλ έχουν «μπλοκάρει» το μεταγραφικό «παζάρι»

Στα πρόσωπα των Νεϊμάρ, Πολ Πογκμπά και Γκάρεθ Μπέιλ έχουν δικαίως συγκεντρωθεί τα βλέμματα όλων σ’ αυτή την μεταγραφική περίοδο. Βλέπετε οι τρεις αυτοί σούπερ σταρ ορίζουν πως θα εξελιχθεί ο τελευταίος μήνας του μεταγραφικού «παζαριού». Γιατί γίνεται αυτό ;

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πουλήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ για να συγκεντρώσει κάποια χρήματα, ώστε να έχει μετά την δυνατότητα να κινηθεί για τον Πογκμπά (έχει ακουστεί και για τον Νεϊμάρ), που είναι ο μεγάλος στόχος του «Ζιζού». Όχι ότι οι Μαδριλένοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν και αύριο την μεταγραφή, πρέπει όμως «συμμαζέψουν» λίγο τον ισολογισμό τους εξαιτίας του Financial Fair Play.

Από την στιγμή που η Ρεάλ δεν μπορεί να κινηθεί για τον Πογκμπά, ο μόνος «μνηστήρας» που μένει γι’ αυτόν είναι η πρώην ομάδα του Γιουβέντους. Όμως και οι Ιταλοί έχουν ήδη φορτώσει αρκετά τον ισολογισμό τους με τις φετινές τους μεταγραφές (βλ. Ντε Λιχτ, Ρομέρο, Πελεγκρίνι) και θέλουν να «σπρώξουν» τον Ντιμπάλα στην αγορά για να λάβουν ένα μεγάλο ποσό, που θα εξομαλύνει λίγο την κατάσταση των εσόδων και των εξόδων τους για τα «μάτια» του FFP.

Έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την στιγμή που δεν μπορεί να διώξει τον Πογκμπά, στερείται σημαντικών οικονομικών πόρων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την ενίσχυσή της. Με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να διεκδικήσει παίκτες τύπου Ντιμπάλα και Μπέιλ, ειδικά από την στιγμή που έχει ήδη στα «σκαριά» τις μεταγραφές των Μαγκουάιρ, Μπρούνο Φερνάντεζ και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 200.000.000 ευρώ, αν δεν τα ξεπεράσουν κιόλας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν τώρα, που είναι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια «τινάζει» την μπάνκα στον αέρα σε κάθε μεταγραφική περίοδο, φέτος δεν είναι τόσο κινητική. Ο προβληματικός Νεϊμάρ έχει αποφασίσει να φύγει από την ομάδα και ο γαλλικός σύλλογος προσπαθεί να βρει την κατάλληλη «φόρμουλα» με την Μπαρτσελόνα για να γίνει η μεταγραφή, αφού οι Καταλανοί δεν σκοπεύουν να φτάσουν τα νούμερα που είχαν δώσει οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί για να τον αποκτήσουν (222.000.000 ευρώ). Έτσι, έχουν βάλει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων και παίκτες όπως οι Κουτίνιο, Ντεμπελέ, Ράκιτιτς και Ουμτιτί.

Όπως καταλαβαίνετε, τα εκατομμύρια που θα κινηθούν, εάν ξεκολλήσουν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι αναρίθμητα. Όμως, το ερώτημα για το αν και κατά πόσο θα βρεθεί η λύση για να ολοκληρωθεί κάποιο απ’ αυτά τα deal παραμένει και θα χρειαστεί να αφήσουμε τις μέρες να κυλήσουν για να δούμε τι θα συμβεί.

Σωτήρης Μυκονίου