Αποβολές τύπου... πόλο στο ποδόσφαιρο!

Στην προσθήκη ενός νέου κανόνα στο άθλημα του ποδοσφαίρου προέβη η FA, με τους διαιτητές να έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν για 10' λεπτά έναν παίκτη και ύστερα να τον επαναφέρουν στο γήπεδο! Ο κανόνας θα ξεκινήσει απ' τα ημιεπαγγελματικά της Αγγλίας.



Αποβολές τύπου... πόλο στο ποδόσφαιρο!

Την λύση για την αντιμετώπιση των αντιαθλητικών συμπεριφορών από πλευράς παικτών φαίνεται πως βρήκε η FA.

Η Ομοσπονδία της Αγγλίας από την νέα σεζόν θα εντάξει στα ημιεπαγγελματικά πρωταθλήματα μία νέα δυνατότητα στον διαιτητή πέρα απ' την κίτρινη και κόκκινη κάρτα, η οποία και θα ονομάζεται «Sin Bin» ή πιο συγκεκριμένα «Η γωνία του φάουλ».

Συγκεκριμένα, ο «άρχοντας» του αγώνα εάν κρίνει πως η συμπεριφορά ενός παίκτη είναι αντιαθλητική θα έχει το δικαίωμα να τον αποβάλει απ' τον αγωνιστικό χώρο μόνο για 10' λεπτά και ύστερα να τον επαναφέρει.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις μία φορά, αφού ύστερα θα ακολουθήσει η κόκκινη κάρτα.

Ο νέος αυτός κανόνας είχε ξεκινήσει πειραματικά πριν δύο σεζόν στο «Νησί» και βάση στατιστικών είχε περιορίσει τις αντιαθλητικές συμπεριφορές των παικτών κατά 38%, ποσοστό αρκετό για να πείσει του ανθρώπους της ομοσπονδίας να τον χρησιμοποιήσουν και φέτος.

Βέβαια, στους αγώνες των νέων οι οποίοι είναι κάτω από 90' λεπτά η διάρκεια που ο παίκτης θα δεχθεί το «sin bin» θα είναι οχτώ λεπτά.

Έτσι λοιπόν, ακόμη μία νέα «σελίδα» ανοίγει στους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Μαρίνος Πάντζης