Αποσύρθηκε ο Εβρά! (vids)

Ένας από τους πιο... παλαβούς ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν ποτέ και τίμησαν απίστευτα τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πατρίς Εβρά ανακοίνωσε πως πλέον δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τα εξάταπα σε επαγγελματικό επίπεδο, τερματίζοντας την καριέρα του έναν χρόνο αφότου έμεινε δίχως δουλειά... «Ολοκληρώνω τα σεμινάρια για το UEFA B License και σε 1,5 χρόνο θέλω να βρίσκομαι σε πάγκο» είπε.



Αποσύρθηκε ο Εβρά! (vids)

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα έχει τελειώσει επίσημα πλέον... Έχω ξεκινήσει τα σεμινάρια για το δίπλωμα UEFA B Licence από το 2013 και ελπίζω πλέον να καταφέρω να τα τελειώσω. Θέλω να πιστεύω ότι σε 1,5 χρόνο από τώρα θα μπορώ να βρεθώ σε πάγκο ομάδας, όπως το είχε πει και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. “Δυο απ' τα παιδιά μου θα γίνουν προπονητές υψηλού επιπέδου” είχε αναφέρει, οπότε είναι ο Γκιγκς και... εγώ» είπε ο Εβρά στη Gazzetta dello Sport, γνωστοποιώντας πως έχει ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα της απόσυρσης, αφού, ούτως ή άλλως, τελευταία φορά είχε επαγγελματικό συμβόλαιο πριν από έναν χρόνο...

Στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκεί όπου βρέθηκε από το 2006 έως το 2014, είχε πέντε πρωταθλήματα Premier League, 4 Comunity Shield, 3 League Cup, φυσικά ήταν στέλεχος των «κόκκινων διαβόλων» όταν αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης το 2008 στον αγγλικό τελικό της Μόσχας και πανηγύρισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα Serie A και δυο Coppa Italia στο πέρασμά του από τη Γιουβέντους, όπως επίσης κι ένα Supercoppa, ενώ, στη Γαλλία, ό το ποδόσφαιρο της πατρίδας του έχει να θυμάται ένα Coupe de la Ligue το 2003 με τη φανέλα της Μονακό. 

Στην Αγγλία επέστρεψε για λίγο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη Γουέστ Χαμ, με τελευταίο του σταθμό τη Μασσαλία, όπου και είχε τιμωρηθεί για κλωτσιά σε οπαδό πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Συν τοις άλλοις, είναι το «θύμα» ρατσιστικής επίθεσης από τον Λουίς Σουάρες σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, σε μια υπόθεση που τράβηξε πολύ και δικαίωσε τον Γάλλο, ο οποίος σε απάντηση πανηγύριζε μπροστά στον Ουρουγουανό όταν συναντήθηκαν ξανά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης