Η μέρα που ο Άλαν Σίρερ έγινε μεταγραφή ρεκόρ στη Βρετανία (vids)

Τη 2α Ιουλίου του 1992, η Μπλάκμπερν επισημοποίησε τη μεγάλη μεταγραφή του Άλαν Σίρερ από τη Σαουθάμπτον και δημιουργούσε νέο ρεκόρ για το βρετανικό ποδόσφαιρο με το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων λιρών που διέθεσε για την απόκτηση του Άγγλου στράικερ.  



Η μέρα που ο Άλαν Σίρερ έγινε μεταγραφή ρεκόρ στη Βρετανία (vids)

Οι «ρόβερς», σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια έγραψε μοναδική ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο και φυσικά δικαιώθηκε, κατακτώντας και την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Τότε, ο Σίρερ δεν είχε καταφέρει ακόμα να θεωρηθεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και η Μπλάκμπερν είχε βγάλει από το ταμείο της 3,6 εκατομμύρια λίρες για να τον πάρει από τους «αγίους» και να τον κάνει κάτοικο «Ίγουντ Παρκ».

Όλα θα... έπαιρναν άμεσα το δρόμο τους, με τον Άγγλο να σκοράρει δυο φορές στο πρώτο του ματς με τη νέα του ομάδα, σε μια ισοπαλία (3-3) με την Κρίσταλ Πάλας, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει κι ένα από τα πιο όμορφα γκολ εκείνης της σεζόν...

Έπειτα από 130 τέρματα σε 171 αναμετρήσεις με τη φανέλα των «ρόβερς» και φυσικά με τον τίτλο του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 1994 – 1995, στη Μπλάκμπερν σίγουρα αισθάνθηκαν απόλυτη δικαίωση για την κίνηση που έκαναν ακριβώς πριν από 17 χρόνια, όταν ανακοίνωσαν τον τεράστιο, Άλαν Σίρερ με ρεκόρ μεταγραφής...



Κώστας Ζάλιαρης