Πρωταθλήτρια στις… μεταγραφές η Άστον Βίλα

Σε ένα απίστευτο ντεμαράζ μεταγραφών, η Άστον Βίλα έχει ολοκληρώσει δέκα συμφωνίες ξοδεύοντας το αστρονομικό ποσό για νεοφώτιστη ομάδα της τάξεως των 128 εκατομμυρίων λιρών.  



Πρωταθλήτρια στις… μεταγραφές η Άστον Βίλα

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα «μεγάλα σαλόνια», η Άστον Βίλα επιστρέφει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ με όπως φαίνεται μοναδικό σκοπό να παραμείνει για πολλά χρόνια εκεί. Βέβαια η μεταγραφική δραστηριότητα μαρτυρά πως οι «χωριάτες» μάλλον έχουν βλέψεις 10άδας και... πάνω, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γούλβς.

Η αρχή για αυτή την μεγάλη αλλαγή της Άστον Βίλα έγινε το Ιούνιο του 2016, όταν ο Κινέζος επιχειρηματίας Τόνι Ξιά αγόρασε την μόλις υποβιβασμένη ομάδα έναντι 76 εκατομμυρίων λιρών. Από τότε η Βίλα δεν έχασε ποτέ την δυναμική όπως συμβαίνει πολλές φορές με τις ομάδες που «πέφτουν» από την Πρέμιερ. Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ βελτιωνόταν συνεχώς και κατάφερε να φτάσει δύο φορές στον τελικό της Τσάμπιονσιπ για την άνοδο. Την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Φούλαμ αλλά τον περασμένο Μάιο νίκησε την Ντέρμπι του Φρανκ Λάμπαρντ με 2-1 και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ.

Από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου, η Βίλα έδειξε πως δεν αστειεύεται θέλοντας να χτίσει μια ομάδα που δεν θα κινδυνεύσει στην γραμμή του υποβιβασμού αλλά θα πρωταγωνιστήσει. Οι Ντιν Σμιθ και Τζον Τέρι σχεδίασαν την Άστον Βίλα του αύριο, στοχεύοντας προπάντων να μην χάσουν κάποιο πολύτιμο μέλος της ήδη καλής τους ομάδας και στην συνέχεια να κάνουν τις απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις.

Αναλυτικά η Άστον Βίλα αγόρασε τους:

Γουέσλει Μοράες,22, επιθετικός | από την Μπρίζ έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών

Τάιρον Μίνγκς,26, αμυντικός | από την Μπόρνμουθ έναντι 22 εκατομμυρίων λιρών

Ντάγκλας Λουίζ,21, μέσος | από την Σίτι έναντι 17 εκατομμυρίων λιρών

Ματ Τάργκετ,23, αμυντικός | από την Σαουθάμπτον έναντι 15,5 εκατομμυρίων λιρών

Έζρι Κόνσα,21, αμυντικός | από την Μπρέντφορντ έναντι 13,5 εκατομμυρίων λιρών

Τρεζεγκέ,24, επιθετικός | από την Κασίμπασα έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών

Ανβάρ Ελ Γκαζί,24, επιθετικός | από την Λιλ έναντι 9 εκατομμυρίων λιρών

Μπιόρν Ένχελς,24, αμυντικός | από την Ρεμς έναντι 8 εκατομμυρίων λιρών

Ζότα,28, μέσος | από την Μπέρμιγχαμ έναντι 4,5 εκατομμυρίων λίρων

Κόρτνει Χάους,24, αμυντικός | από την Γούλβς έναντι 3,5 εκατομμυρίων λιρών

Αν προσθέσουμε σε αυτούς τους δέκα τους Κοντίτζα, Ελμοχαμαντί και Κάλινιτς που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η Άστον Βίλατη θεωρία αυτή τη στιγμή, προορίζεται για την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

Φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Η Φούλαμ την περσινή σεζόν ξόδεψε 117 εκατομμύρια λίρες όντας κι εκείνη νεοφώτιστη αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να χρεωθεί η ομάδα και «πέφτοντας» κατηγορία...

Μένει να δούμε αν η Άστον Βίλα θα ακολουθήσει τα βήματα της Γούλβς ή της Φούλαμ.

Θάνος Κονταξής