Γι' αυτό θέλει τόσο πολύ τον Μπρούνο Φερνάντες ο Σόλσκιερ

Ο Μπρούνο Φερνάντες έπαιξε βασικός στο φιλικό της Σπόρτινγκ με την Λίβερπουλ και απέδειξε για ακόμα μία φορά τον λόγο που ο Σόλσκιερ τον θέλει σαν τρελός.  



Γι' αυτό θέλει τόσο πολύ τον Μπρούνο Φερνάντες ο Σόλσκιερ

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αγωνίσθηκε για 83’ τα ξημερώματα της Πέμπτης και έδωσε μια παράσταση παγκοσμίου επιπέδου. Παίζοντας ως αριστερός ακραίος, είχε εντολή να συγκλίνει και να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και το έκανε πολύ καλά. Παρότι η φυσική του θέση είναι οκταροδεκάρι και παρότι είναι Ιούλιος και τα πόδια είναι ακόμα «βαριά», ο Φερνάντες έπεισε τον Σόλσκιερ – αν δεν το είχε κάνει ήδη – πως πρέπει να τον αγοράσει με οποιοδήποτε τίμημα.

Το γήπεδο των New York Yankees χρησιμοποιείται φυσικά για μπέιζμπολ και ο αγωνιστικός χώρος είναι πιο στενός από τα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ακόμα κι έτσι, ο Φερνάντες ήταν ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» στον περσινό καλύτερο δεξιό μπακ του κόσμου, τον Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε δύο ντρίπλες εναντίον του Άγγλου ακραίου αμυντικού ενώ οι Τσάμπερλέιν και Φαμπίνιο που έπαιζαν από τη μεριά του δεν κατάφεραν να τον ανακόψουν ούτε μία φορά. Φυσικά, το highlight της βραδιάς ήταν το σουτ από τα 30 μέτρα που εξαπέλυσε ο Φερνάντες και κατέληξε στα δίχτυα του Μινιολέ στο τέταρτο λεπτό.

Αυτή η εμφάνιση ήταν συνέχεια της περσινής καταπληκτικής και πρωτοφανής χρονιάς που έκανε ο Φερνάντες. Σε Πορτογαλία και Ευρώπη, ο ύψους 1,83 μέσος σημείωσε συνολικά 32 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ σε 53 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει πως κατά μέσο όρο είχε συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του σχεδόν σε όσα ματς έπαιξε.

Πιο αναλυτικά, ο Φερνάντες ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν έχοντας ανά παιχνίδι, 3.6 σουτ στο τέρμα και 1 επιτυχημένη ντρίπλα ενώ δημιουργικά είχε, 3.2 πάσες «κλειδιά», 53.4 πάσες συνολικά, 75% ευστοχία στις πάσες, 1.8 επιτυχημένες σέντρες και 4.3 μακρινές επιτυχημένες μπαλιές. Όλα αυτά τα στατιστικά μαζί με τις εννιά κατακτήσεις Man Of The Match του απέδωσαν το μοναδικό 7.83 στην συνολική βαθμολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Φερνάντες κρατάει σταθερά το ποσοστό του στις πάσες άνω του 75% ενώ σκοράρει ή βγάζει ασίστ κατά μέσο όρο μια φορά ανά τέσσερα παιχνίδια.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι αυτά που κάνουν τον Σόλσκιερ να επιμένει για την απόκτηση του Μπρούνο Φερνάντες. Αν ο Νορβηγός προσθέσει τον Πορτογάλο μέσο δίπλα στους Πογκμπά και Μάτιτς, η Γιουνάιτεντ αυτόματα θα φτιάξει ένα κέντρο για όλες τις δουλειές και έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση.

Θάνος Κονταξής