Πήρε Τρεζεγκέ η Άστον Βίλα

Στην ένατη καλοκαιρινή μεταγραφή της προχώρησε η Άστον Βίλα η οποία αγόρασε τον Αχμέντ Χασάν, ή κατά κόσμον Τρεζεγκέ, από την Κασίμπασα με ένα ποσό γύρω στα 10 εκατ.ευρώ.  



Πήρε Τρεζεγκέ η Άστον Βίλα

Οι «χωριάτες» επιστρέφουν στην Πρέμιερ Λιγκ ύστερα ένα από ένα μικρό διάλλειμα και έχουν βάλει ως μόνο στόχο τους να μείνουν στην κατηγορία για πολλά χρόνια. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ είναι πρωταθλήτρια μέχρι τώρα στο μεταγραφικό παζάρι, ολοκληρώνοντας πριν από λίγες ώρες την ένατη μεταγραφή της ενώ έχουν ξοδέψει κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια λίρες.

Τελευταία προσθήκη για τη νεοφώτιστη Βίλα είναι ο Τρεζεγκέ. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ αγοράσθηκε από την τουρκική Κασίμπασα με ένα ποσό γύρω στα 10 εκατ.ευρώ.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στην Αλ Αχλί ενώ αγωνίσθηκε και στις Άντερλεχτ και Μουσκρόν πριν πάει στην Κασίμπασα. Στην τουρκική ομάδα σημείωσε 25 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ σε 71 παιχνίδια, επίδοση που ήταν το εισιτήριό του για την Πρέμιερ Λιγκ.

Τέλος, αποτελεί βασική επιλογή για την εθνική του ομάδα από το 2015, με την οποία έχει σημειώσει έξι γκολ σε 41 εμφανίσεις ενώ στο τελευταίο Κόπα Άφρικα έπαιξε για την Αίγυπτο τέσσερα ματς και σημείωσε ένα γκολ.

Ο Ντιν Σμιθ έκανε δηλώσεις για τη νέα μεταγραφή της Βίλα και είπε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με τον “Τρεζ”. Τον έχω δει να παίζει εκατοντάδες φορές και μπορώ να πω πως είναι ο ακραίος που ψάχναμε. Προκαλεί προβλήματα στο αντίπαλο μισό του γηπέδου και σκοράρει γκολ». 

Θάνος Κονταξής