Νίκη της Τσέλσι επί της Μπαρτσελόνα γεμάτη κέρδη

Τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα πανηγύρισε η Τσέλσι, που άφησε πίσω της την ήττα στην επίσης φιλική αναμέτρηση με την Καβασάκι Φροντάλε και αποκόμισε πολλά κέρδη κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας. Πρωταγωνιστής ο Ρος Μπάρκλεϊ, ο οποίος ήταν και αυτό που σκόραρε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ.



Νίκη της Τσέλσι επί της Μπαρτσελόνα γεμάτη κέρδη

Γεμάτη ενέργεια και κέρδη ήταν η φιλική νίκη των «μπλε», οι οποίοι έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα και αγωνιστική προσήλωση στις οδηγίες του Λάμπαρντ για πίεση ψηλά στους χώρους, πληγώνοντας τους «μπλαουγκράνα» από μία φορά σε κάθε ημίχρονο.

Πρώτος το έπραξε ο Τάμι Έιμπραχαμ, με τον Ζορζίνιο να κερδίζει την κατοχή από ένα σπάνιο λάθος του Σέρτζι Μπουσκέτς και να τροφοδοτεί τον συμπαίκτη του, ο οποίος πέρασε και τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν για να ανοίξει το σκορ στα μισά του ημιχρόνου. Ένα πρώτο ημίχρονο που γενικά δεν είχε και πολλές ευκαιρίες από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να είναι ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν αρκετές αλλαγές από τις δύο πλευρές, αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το 2-0 ήρθε στο 82ο λεπτό από τον γενικά εξαιρετικό Μπάρκλεϊ με όμορφο σουτ, για να έρθει και η διαμόρφωση του τελικού 2-1 με ακόμη πιο όμορφο γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς στις καθυστερήσεις.

Οι ενδεκάδες με τις οποίες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Σέρτζι Μπουσκέτς, Πουίγκ, Ντεμπελέ, Οριόλ Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Κογιάδο, Γκριεζμάν

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Λουίς, Έμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Πέδρο, Μάουντ, Πούλισιτς, Έιμπραχαμ

Γιώργος Σιάφας