Ο Αλντερβάιρελντ με 25 ή ο Μαγκουάιρ με 90 εκατομμύρια; Κάτι πάει λάθος...

Μεγάλη απορία του μεταγραφικού παζαριού μέχρι στιγμής είναι πως δεν έχει γίνει ακόμα πρόταση στην Τότεναμ για τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ που μπορεί ν' αποχωρήσει μέχρι τις 26 του μηνός με ρήτρα μόλις 25 εκατομμύρια λίρες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Αλντερβάιρελντ με 25 ή ο Μαγκουάιρ με 90 εκατομμύρια; Κάτι πάει λάθος...

Ο Βέλγος αμυντικός μπορεί να είναι 30 ετών, αλλά η συσσωρευμένη εμπειρία του και οι ικανότητές του τον καθιστούν πολύ περισσότερο πολύτιμο για μια άμυνα από πολλούς που κυκλοφορούν στην αγορά. Για παράδειγμα, τρελαίνεσαι όταν βλέπεις πως η Λέστερ ζητάει 90 εκατομμύρια για να παραχωρήσει έναν πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων κεντρικό αμυντικό που είναι ο Μαγκουάιρ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην κάνει την απλή κίνηση προσθέτοντας ποιότητας, αποκτώντας τον Βέλγο με πολύ λιγότερα χρήματα.

Το χάσμα που εξακολουθεί και υπάρχει ανάμεσα στη Λέστερ και τη Γιουνάιτεντ είναι σχεδόν 30 εκατομμύρια λίρες και φυσικά δεν μπορεί κανείς σώφρον άνθρωπος να πει πως ο Μαγκουάιρ είναι κεντρικός αμυντικός που να δικαιολογεί με τον τρόπο παιχνιδιού του, το να είναι ο πιο ακριβός στον πλανήτη.

Αν δει κάποιος τους αριθμούς της περσινής σεζόν θα διαπιστώσει πως ο Μαγκουάιρ δεν είναι πολύ καλύτερος σε κάποιον τομέα από τον Σμόλινγκ, για παράδειγμα, που ήδη υπάρχει στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το να υπάρχει λοιπόν αυτή η δυνατότητα να πάρει κάποιος τον Αλντερβάιρελντ με μόλις 25 εκατομμύρια λίρες και να μην έχει γίνει ήδη πρόταση, προκαλεί απορία.

Όχι μόνο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και για πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Σίτι που επίσης ζητάει να πάρει τον Μαγκουάιρ, της Λίβερπουλ που θα μπορούσε να έχει ακόμα μια εξαιρετική επιλογή στην άμυνα και φυσικά ακόμα και της Άρσεναλ τώρα που όλα δείχνουν πως ο Κοσιελνί δεν θα γυρίσει.

Εκτός, αν όλοι βλέπουν κάτι που δεν βλέπουμε εμείς...

Ο Ποτσετίνο δεν θέλει να τον χάσει, ωστόσο, δεν είναι και η πρώτη του επιλογή. Με τον παίκτη να έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, θα ήθελε η Τότεναμ να μην τον χάσει αυτή τη στιγμή. Για έναν παίκτη που πέρυσι το καλοκαίρι ο Μουρίνιο τον ήθελε πάρα πολύ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά δεν του έδωσαν τα χρήματα να τον αποκτήσει, προκαλεί πραγματικά τεράστια απορία για ποιο λόγο ο Σόλσκιερ δεν κινείται για να τον εξασφαλίσει και επιμένει στον Μαγκουάιρ.

Μερικές φορές, τελικά, σηκώνει τα χέρια ψηλά η κοινή λογική μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν...