Ο Μπενίτεθ παίρνει τον Ροντόν μαζί του στην Νταλιάν Γιφάνγκ

Ο Ράφα Μπενίτεθ που πρόσφατα έγινε προπονητής της Νταλιάν Γιφάνγκ, δεν άργησε να κάνει τη μεταγραφή που ήθελε και ο Σάλομον Ροντόν μετακινήθηκε από τη Γουέστ Μπρομ στην κινεζική ομάδα έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ!  



Ο Μπενίτεθ παίρνει τον Ροντόν μαζί του στην Νταλιάν Γιφάνγκ

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Ράφα Μπενίτεθ αποχώρησε επεισοδιακά από τον πάγκο της Νιούκαστλ καθώς ο Ισπανός τεχνικός και ο ιδιοκτήτης των «ανθρακωρύχων», Μάικ Άσλει, δεν τα βρήκαν στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Φυσικά, ο 59χρονος προπονητής δεν άργησε να βρει την επόμενη ομάδα του και πλέον είναι κάτοικος Κίνας, με την Νταλιάν Γιφάνγκ να τον κάνει δικό της.

Ο Μπενίτεθ χωρίς να χάσει χρόνο, έπιασε δουλειά με σκοπό να βελτιώσει το ρόστερ της ομάδας και όπως φαίνεται η πρώτη του μεταγραφή θα είναι ένας παλιός γνώριμος, ο Σαλομόν Ροντόν.

Με τον Βενεζουελάνο επιθετικό συνεργάστηκαν στην Νιούκαστλ με τον Ισπανό προπονητή να μένει απόλυτα ευχαριστημένος κι έτσι έπεισε την διοίκηση της Γιφάνγκ να πληρώσει την ρήτρα των 18 εκατομμυρίων ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιο του 29χρονου επιθετικού.

Ο Ροντόν που ήταν δανεικός στη Νιούκαστλ από την Γουέστ Μπρομ σκόραρε πέρσι δώδεκα γκολ και μοίρασε επτά ασίστ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπενίτεθ πρόλαβε στο «νήμα» τον Στιβ Μπρούς, καθώς ο νέος τεχνικός της Νιούκαστλ ήθελε κι εκείνος να αποκτήσει τον Σαλομόν Ροντόν.

Θάνος Κονταξής