ΕΠΟΣ στο Wimbledon, θριαμβευτής ο Τζόκοβιτς! (vids)

Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός στην ιστορία του Wimbledon ανάμεσα στα δύο «θηρία», Τζόκοβιτς και Φέντερερ, ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου πέντε ώρες αγώνα (!), με τον Σέρβο να κατακτά τον τίτλο με 3-2 σετ (7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3))! Για πρώτη φορά στα χρονικά διεξήχθη tie break για το 5ο σετ με 12-12, δεύτερος διαδοχικός τίτλος στο συγκεκριμένο τουρνουά για τον Νόλε!



ΕΠΟΣ στο Wimbledon, θριαμβευτής ο Τζόκοβιτς! (vids)

Πίσω στο 2008, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό που είχε διαρκέσει 4 ώρες και 48 λεπτά.

Ούτε φέτος τα κατάφερε ο Ελβετός, που όμως, αποθέωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και παραδέχθηκε το μεγαλείο του συναθλητή του, έπειτα από την προσπάθεια που κατέβαλαν αμφότεροι για κάτι λιγότερο από πέντε ώρες στον φετινό τελικό του Wimbledon!

Για πρώτη φορά στην ιστορία σημειώθηκε tie break στο 5ο σετ με το 12-12, με τον «Νόλε» εν τέλει να κατακτά τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά για 5η φορά στην καριέρα του, για 2η διαδοχική σεζόν μετά και την περσινή επιτυχία, ενώ, είναι ο 16ος τίτλος Grand Slam της παρουσίας του στα κορτ.

«Έπαιξα απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Δείχνει ότι κανείς στα 37 του δεν είναι τελειωμένος» είπε ο μεγάλος νικητής, «είναι απίστευτο αυτό που κάνεις...» ανέφερε ο Φέντερερ από την πλευρά του, με αμοιβαίο τον σεβασμό ανάμεσα στους τεράστιους τενίστες.

Τα σετ: 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3)

Ο τελευταίος πόντος του φοβερού αγώνα: 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης