Αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ο Κράουτς!

Ο εκ των πιο συμπαθητικών ποδοσφαιριστών, ο ... τρελός ψηλός, το «ρομπότ» ή όπως αλλιώς χαρακτηριζόταν, ο αγαπημένος όλων Πίτερ Κράουτς, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση!



Αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ο Κράουτς!

Έπειτα από 21 χρόνια επαγγελματικής πορείας και στιγμές όπως συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, παρουσία σε τελικό του Champions League, 100 γκολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Αγγλίας, ο 38χρονος Πίτερ Κράουτς αποφάσισε να πει «αντίο».

Στην ηλικία των 38 ετών και έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων σε Πόρτσμουθ, ¶στον Βίλα, Λίβερπουλ, Στόουκ και Μπέρνλι, είχε μείνει δίχως ομάδα και σκέφτηκε πως πλέον δεν μπορεί να προσφέρει σε επαγγελματικό επίπεδο...

Έπαιξε συνολικά σε 11 κλαμπ, είχε 42 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας και όπως έγραψε στο twitter: «Αν στα 17 μου ερχόταν κάποιος και μου έλεγε ότι θα έπαιζα σε Μουντιάλ, σε τελικό Champions League, θα είχα σκοράρει 100 φορές στην Premier League και θα κατακτούσα Κύπελλο, θα... απομακρυνόμουν αμέσως από δίπλα του. Το ποδόσφαιρο, αυτό το πανέμορφο άθλημα, μου έδωσε τα πάντα και έκανα πραγματικότητα πολλά όνειρά μου».

Στην Premier αγωνίστηκε σε 468 ματς, σκόραρε 108 φορές, κατέκτησε το FA Cup το 2006 με τη φανέλα της Λίβερπουλ και έναν χρόνο αργότερα έμεινε με το μετάλλιο του φιναλίστ στον τελικό του Champions League στην Αθήνα, κόντρα στη Μίλαν.

 

Κώστας Ζάλιαρης