Ο Καντέ φορολογείται περισσότερο από την Amazon!

Ο Ενγκολό Καντέ είναι γνωστός για το ήθος του, όμως φαίνεται πως το να είσαι ηθικός και τίμιος στις μέρες μας κοστίζει ακριβά, κι αυτό εκείνος το γνωρίζει από «πρώτο χέρι», ακόμα κι αν τα χρήματα δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα...  



Ο Καντέ φορολογείται περισσότερο από την Amazon!

Ο Γάλλος κεντρικός μέσος της Τσέλσι αρνήθηκε μετά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του να γίνεται η πληρωμή του μέσω offshore εταιρειών, ώστε να αποφεύγει μεγάλο μέρος της φορολογίας που του επιβάλλει το αγγλικό κράτος.

Ο Καντέ, σε αντίθεση με άλλους μεγάλους σταρ του ποδοσφαίρου που έχουμε δει κατά καιρούς να πληρώνουν τεράστια πρόστιμα για φοροδιαφυγή, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι μέχρι τον πιο πρόσφατο παραβάτη Ζεράρ Πικέ, που πλήρωσε περίπου 2.000.000¤, αποφάσισε πως βγάζει αρκετά χρήματα για να ζήσει, ακόμα και αν είναι αναγκασμένος να πληρώνει ένα αναλογικά μεγάλο φόρο.

Ο 28χρονος Γάλλος, σύμφωνα με την «Mirror», έφτασε να πληρώσει το περασμένο έτος μεγαλύτερο φόρο από τεράστιες πολυεθνικές, όπως η Amazon (πλήρωσε 1.700.000 λίρες για κέρδη ύψους 79.000.000 λιρών), αφού έβγαλε από την «τσέπη» του το ποσό των 6.700.000 λιρών, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα συνεχίζει και αναφέρει ότι λόγω της καινούργιας αυτής συμφωνίας με την Τσέλσι θα πληρώνει 564.000 λίρες τον μήνα σαν φόρο εισοδήματος, καθώς και άλλες 305.000 λίρες ετησίως για την ασφάλειά του στο αγγλικό εθνικό σύστημα υγείας.

ΠαρΆ όλα αυτά, όπως έχει πει πολλές φορές ο ίδιος, τα λεφτά δεν είναι το νόημα της ζωής γιΆ αυτόν. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για έναν άνθρωπο, που παρά τα εκατομμύρια που κερδίζει, οδηγάει ένα απλό Mini Cooper και αρχικά είχε σχεδιάσει να πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι τρέχοντας, όταν έχει προπόνηση. Για έναν άνθρωπο, που ντρεπόταν να ζητήσει το κύπελλο του Μουντιάλ, στην κατάκτηση του οποίου είχε τεράστια συμβολή, για να βγάλει μια φωτογραφία.

Ο Ενγκολό Καντέ δείχνει το καλύτερο πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Και με την τροπή που έχει πάρει τώρα το άθλημα με τα τόσα χρήματα που διακυβεύονται σΆ αυτό, ο Γάλλος είναι η καλύτερη διαφήμιση και το καλύτερο πρότυπο που θα μπορούσε το άθλημα να έχει.

Σωτήρης Μυκονίου