Ο λόγος που έχει «παγώσει» η μεταγραφή του Φερνάντες στην Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να κάνει δικό της τον Μπρούνο Φερνάντες αλλά μία… παράξενη ρήτρα στο συμβόλαιό του έχει παγώσει τις διαπραγματεύσεις.  



Ο λόγος που έχει «παγώσει» η μεταγραφή του Φερνάντες στην Γιουνάιτεντ

Χωρίς να χάσουν χρόνο, οι «κόκκινοι διάβολοι» ολοκλήρωσαν δύο εξαιρετικές μεταγραφές, αυτές του Ουάν-Μπισάκα και του Ντάνιελ Τζέιμς. Ένας ακόμα παίκτης που ο Σόλσκιερ τον θέλει σαν τρελός στην ομάδα του είναι ο Μπρούνο Φερνάντες, το όνομα του οποίου απασχολεί εδώ και καιρό την ομάδα του Νορβηγού τεχνικού.

Το κόλλημα όμως στην μεταγραφή του παίκτη οφείλεται σε μια παράξενη ρήτρα στο συμβόλαιο του. Μια ρήτρα όχι τόσο επίσημη αλλά περισσότερο ως συμφωνία μεταξύ κυρίων την οποία αναγνώρισαν παίκτης και ομάδα το περασμένο -δύσκολο για την Σπόρτινγκ- καλοκαίρι.

Πολλοί συμπαίκτες του Φερνάντες έλυσαν πέρσι το συμβόλαιό τους και έφυγαν από την ομάδα εν μέσω αναταράξεων στο εσωτερικό του κλαμπ.

Εκείνος όμως αποφάσισε να μείνει υπό έναν όρο. Ο όρος αυτός είναι πως αν κάποια ομάδα πληρώσει τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Φερνάντες, τότε η Σπόρτινγκ έχει το δικαίωμα να την απορρίψει και να πληρώσει στον παίκτη το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να τον κρατήσει στα «λιοντάρια».

Φυσικά, αυτή η συμφωνία «ακυρώνει» την επίσημη ρήτρα των 90 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του Φερνάντες.

Η Γιουνάιτεντ όμως προσπαθεί με την βοήθεια του ατζέντη του Πορτογάλου μέσου, Μιγκέλ Πίνιο να σιγουρέψει πως η πρότασή της δεν θα πέσει στο κενό και ο παίκτης χαθεί. Κάτι το οποίο θα «πλήγωνε» τους «κόκκινους διαβόλους» και επικοινωνιακά αλλά και αγωνιστικά.

Θάνος Κονταξής