Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έδωσε «απαντήσεις» στο Κόπα Αμέρικα

Η αλλαγή που εφάρμοσε ο Τίτε βοήθησε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και ν' αναδειχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές της Βραζιλίας απαντώντας παράλληλα έμπρακτα στους επικριτές του και την στασιμότητα την οποία του καταλόγιζαν   



Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έδωσε «απαντήσεις» στο Κόπα Αμέρικα

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός παρουσίασε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο με την εθνική ομάδα της χώρας του απ’ ότι έχει στην Μάντσεστερ Σίτι. Σ’ αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή της θέσης του από τον Τίτε, τον προπονητή της «σελεσάο».

Μετά την πρώτη αγωνιστική και το παιχνίδι με την Βολιβία, που τον έβαλε ως αλλαγή και τον χρησιμοποίησε ως σέντερ φορ, ο τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας χρειάστηκε μόλις μισό ημίχρονο στο δεύτερο παιχνίδι με την Βενεζουέλα για να καταλάβει που έπρεπε να είχε τοποθετήσει εξ’ αρχής τον Γκαμπιέλ Ζεσούς. Έτσι, στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, όχι μόνο τον τοποθέτησε στα άκρα της επίθεσης, όπου ο Ζεσούς έδειξε πολύ πιο απελευθερωμένος, αλλά τον είχε και βασικό σε όλα τα παιχνίδια.

Ο νέος του ρόλος του έδωσε την δυνατότητα να παίρνει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του και να δημιουργεί μόνος του καταστάσεις, όπως έκανε και στο χθεσινό πρώτο γκολ του τελικού. Αυτή η αλλαγή βοήθησε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να νιώσει σημαντικός για το παιχνίδι της ομάδας του και του ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία με αποτέλεσμα να δούμε στο γήπεδο αυτή τη βελτιωμένη «εκδοχή» του, η οποία απέφερε στην Βραζιλία 2 γκολ και 2 ασίστ, και μάλιστα σε ημιτελικό και τελικό.

Μην ξεχνάμε, ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, που ακουγόταν έντονα ότι θα αποχωρήσει φέτος από την Σίτι εξαιτίας της προόδου που δεν είχε εμφανίσει με την φανέλα των «πολιτών». Γιατί μπορεί τα στατιστικά του να μην ήταν άσχημα, αφού είχε 21 γκολ και 6 ασίστ σε 47 παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις την χρονιά που μας πέρασε, όμως η εικόνα του μέσα στο γήπεδο δεν ήταν τόσο ενθαρρυντική.

Του έλειπε αυτή η πρωτοβουλία και η αποφασιστικότητα που είχε στο φετινό Κόπα Αμέρικα.

Σίγουρα, με τέτοια απόδοση στο συγκεκριμένο τουρνουά έδωσε αρκετή «τροφή» για σκέψη στον Πεπ Γκουαρδιόλα, που μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να τον τοποθετήσει στα πλάγια της επίθεσης λόγω του κορεσμού που υπάρχει εκεί από τις πολλές επιλογές, ωστόσο θα τον αναγκάσει να σκαρφιστεί και κάποιους διαφορετικούς τρόπους για να τον αξιοποιήσει από την θέση του σέντερ φορ, κυρίως όσον αφορά στο στυλ παιχνιδιού που επιβάλλει στον 22χρονο Βραζιλιάνο.

Σωτήρης Μυκονίου