Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ρόμπεν

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Άριεν Ρόμπεν.



Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ρόμπεν

Μετά από μια πλούσια καριέρα με 28 τίτλους και αμέτρητες διακρίσεις, ο 35χρονος Ολλανδός αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Η ονειρεμένη πορεία του στα γήπεδα της Ευρώπης ξεκίνησε από την ακαδημία της Γκρόνινγκεν και συνεχίστηκε στην Αϊντχόφεν, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2004 για να δοκιμάσει την τύχη του μακριά από τα σύνορα της πατρίδας του.

Πρώτη «πίστα» η Αγγλία, όπου κατάφερε να σημειώσει 106 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Τσέλσι. Ακολούθησε η διετής παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να ακολουθήσει εν τέλει το δρόμο προς τη δική του ποδοσφαιρική «Ιθάκη» το καλοκαίρι του 2009…

Συνέδεσε το όνομά του με την Μπάγερν Μονάχου, της οποίας υπήρξε ηγέτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και αποτέλεσε ένα «φονικό» δίδυμο με τον Φρανκ Ριμπερί, με τον οποίο αποχαιρέτησαν μαζί πριν από λίγες ημέρες το βαυαρικό σύλλογο.

Η κατάκτηση του Champions League το 2013 αποτέλεσε το highlight της καριέρας του, αφού το δικό του γκολ στις καθυστερήσεις του «Wembley» ήταν αυτό που έκρινε το γερμανικό «εμφύλιο» με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (2-1).

Στιγμάτισε το άθλημα με τις αμέτρητες «cut inside» κινήσεις του από τη θέση του εξτρέμ προς την αντίπαλη εστία, τις οποίες όλοι περίμεναν αλλά κανείς δεν κατάφερε να αποτρέψει.

Κατέγραψε συνολικά 602 επίσημες εμφανίσεις με τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε. Χρίστηκε 96 φορές διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (2010).

Σημείωσε 246 γκολ, μοίρασε 188 ασίστ και αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα μπορούσε να καταφέρει αν δεν είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τραυματισμών που τόσο τον ταλαιπώρησαν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού…

Γιάννης Τζιουμακλής