Λάμπαρντ: «Είμαι ρεαλιστής και φιλόδοξος»

Ρεαλιστής και φιλόδοξος δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Τσέλσι ο Φρανκ Λάμπαρντ, που υποσχέθηκε πολλή δουλειά χωρίς μεγάλα λόγια ώστε να πετύχει τους στόχους του ο σύλλογος. Χαρακτήρισε δύσκολη την σεζόν που ξεκινάει σε περίπου έναν μήνα, ενώ επιβεβαίωσε πως στο πλευρό του εκτός από τον Πετρ Τσεχ -που έχει ήδη ανακοινωθεί- θα έχει και τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Κλοντ Μακελελέ.



Λάμπαρντ: «Είμαι ρεαλιστής και φιλόδοξος»

Για την εμπειρία που διαθέτει (ή δεν διαθέτει) πηγαίνοντας στον πάγκο των «μπλε», αλλά και την αγωνιστική περίοδο που κοντοζυγώνει: «Το φαντάστηκα ότι η ερώτηση για την προπονητική μου εμπειρία θα έρθει σύντομα. Είναι προφανής ερώτηση και την καταλαβαίνω. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με ιστορίες προπονητών χωρίς πείρα που τα πάνε πολύ καλά και άλλων που δεν τα καταφέρνουν, καθώς επίσης και με προπονητές με εμπειρία που τα πάνε καλά και άλλους που δεν τα πάνε. Δεν νομίζω ότι η λέξη ανησυχία είναι η σωστή λέξη. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτήν η δουλειά και το μέγεθός της. Είμαι ρεαλιστής, καταλαβαίνω τι θέλει ο σύλλογος και θα προσπαθήσω να του το δώσω.

Είναι πραγματικά δύσκολη ερώτηση αυτή για τη νέα σεζόν. Η Τσέλσι πρέπει να ξεκινήσει με προθέσεις νικητή. Εάν καθόμουν εδώ και δεν το έλεγα αυτό, δεν θα έπρεπε εξ' αρχής να κάθομαι εδώ. Θέλουμε να ξανά παίξουμε στο Champions League και την επόμενη σεζόν και αυτό είναι κάτι που θα μας καθοδηγεί. Υπάρχουν μεταβλητές. Από τη μία είναι το μεταγραφικό εμπάργκο και από την άλλη αυτό που έκαναν πέρυσι η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ. Δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο και στην Τσέλσι. Θα δουλέψουμε για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε εκεί αλλά δεν πρόκειται να δώσω υποσχέσεις ή κάτι παρόμοιο. Η Ντέρμπι μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία πέρυσι, έμαθα πολλά εκεί».

Για τα όσα έχει ζήσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά και αυτά που θα έρθουν πλάι σε παλιούς γνώριμους: «Η σχέση μου με τους οπαδούς ήταν απίστευτη και συγκινητική και αυτά είναι πράγματα που εκτιμώ πολύ. Είμαι εδώ και δεν θέλω να αναλωθώ πολύ στα συναισθήματα, αλλά κάθε παίκτης και κάθε προπονητής συγκινείται όταν τραγουδούν γι' αυτόν οι οπαδοί.

Μαζί μου θα έχω τους Ντιντιέ, Πετρ και Μακελελέ. Αυτό που θέλω είναι να φέρω ανθρώπους όχι επειδή έπαιξαν για τον σύλλογο, αλλά γιατί τον καταλαβαίνουν και θέλουν να είναι εδώ για να δουλέψουν ασταμάτητα. Όταν μίλησα με την Τσέλσι έπρεπε να πω για το όραμα που έχω, οι συζητήσεις κράτησαν όλη την εβδομάδα. Όταν έγινε επίσημο σήμερα το πρωί ένιωσα μεγάλη χαρά. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν προπονητή για συμβουλές και όπως το έχω τώρα στο μυαλό μου, δεν σκοπεύω να τους πάρω τηλέφωνο. Τα χρόνια μου ως ποδοσφαιριστής έχουν παρέλθει. Ήθελα να μπορώ να φύγω και να πω ότι είχα μια φανταστική καριέρα. Είμαι φιλόδοξος».

Για τον Εντέν Αζάρ: «Η απώλεια του Αζάρ είναι απώλεια ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή αλλά δείτε και το υλικό που έχουμε. Διαθέτουμε καλούς ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία, με μεγάλο ταλέντο».

Γιώργος Σιάφας