Ο Τουρέ έκραζε το ποδόσφαιρο στην Κίνα το 2017, δύο χρόνια μετά πήγε στην Β' κατηγορία

Στην Κίνγκνταο Χουνγκάι, ομάδα της Β' κατηγορίας της Κίνας, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιαγιά Τουρέ, για τον οποίο δεν πέρασαν ούτε δύο χρόνια από τότε που δήλωνε πως θα θύμωνε με τον εαυτό του εάν πήγαινε στην Άπω Ανατολή.



Ο Τουρέ έκραζε το ποδόσφαιρο στην Κίνα το 2017, δύο χρόνια μετά πήγε στην Β' κατηγορία

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε μείνει χωρίς ομάδα από τον Δεκέμβριο και μετά όταν έφυγε από τον Πειραιά, και τον τελευταίο καιρό έκανε προπονήσεις με τη νέα του ομάδα η οποία στα μέσα της εβδομάδας ανακοίνωσε κι επισήμως την απόκτησή του.

«Από την αρχή της καριέρας μου μου άρεσαν πάντα οι δοκιμασίες και αποφάσισα να δοκιμάσω κι αυτήν ώστε να ξανά γράψω ιστορία, αυτή τη φορά για την Κίνγκνταο Χουανγκάι. Πρόκειται για έναν συναρπαστικό νέο σύλλογο με τεράστιες δυνατότητες, με τον οποίο μοιράζομαι την ίδια φιλοσοφία. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να τον βοηθήσω να μεγαλώσει και να πετύχει. Πιστεύω στις εμπειρίες μου στο ποδόσφαιρο και πως θα βοηθήσουν τον σύλλογο και πως μαζί θα γράψουμε ιστορία. Δεν μπορώ να περιμένω να αφήσω το ποδόσφαιρό μου να κάνει τα μαγικά του για ακόμη μία φορά. Ας το απολαύσουμε μαζί», ανέφερε ο Τουρέ, που το 2017 είχε δηλώσει:

«Εγώ στην Κίνα; Όχι. Πάντα έλεγα ότι εάν πήγαινα στην Κίνα θα κατέληγα θυμωμένος με τον εαυτό μου. Παίζεις ποδόσφαιρο γιατί αγαπάς το ποδόσφαιρο ή γιατί αγαπάς τα λεφτά;».

Γιώργος Σιάφας