Έφτασε η μέρα που θα έληγε το συμβόλαιο του Μόγιες... στη Γιουνάιτεντ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Συμπληρώθηκε η 6ετία κατά την οποία ο Ντέιβιντ Μόγιες υποτίθεται ότι θα είχε ηγηθεί της νέας εποχής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σήμερα, 30 Ιουνίου του 2019, θα ήταν η μέρα που θα ολοκληρωνόταν το συμφωνητικό που είχε υπογράψει. Φυσικά, δεν κατάφερε να μείνει ούτε για μια ολόκληρη σεζόν στον πάγκο της ομάδας!  



Έφτασε η μέρα που θα έληγε το συμβόλαιο του Μόγιες... στη Γιουνάιτεντ!

Είναι ο άνθρωπος στον οποίο η μοίρα έβαλε την τρομερά δύσκολη αποστολή της διαδοχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την απόσυρση του Σκωτσέζου θρύλου από την προπονητική.

Μάλιστα, ο πολυνίκης Βρετανός πρώην κόουτς των «κόκκινων διαβόλων» είχε παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη του Μόγιες, είχε κάνει την απαραίτητη σύσταση, πίστεψε στον συμπατριώτη του και... έπεσε πάρα πολύ έξω.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες, υπέγραψε για έξι χρόνια, το συμβόλαιό του είχε διάρκεια μέχρι την 30η Ιουνίου του 2019 κι όμως, ο 56χρονος προπονητής έχει απολυθεί εδώ και 5 χρόνια, 2 μήνες και 8 ημέρες! Δεν έβγαλε ούτε ολόκληρη αγωνιστική περίοδο ως τεχνικός της Γιουνάιτεντ. Δεν έκανε τίποτα απολύτως. «Λύγισε» από το βάρος των απαιτήσεων, των νέων συνθηκών, του μεγέθους του συλλόγου, της «σκιάς» του Σερ Άλεξ από πάνω του...

Σε κάθε του αναφορά στο πέρασμά του από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», τονίζει ότι δεν του δόθηκε καθόλου χρόνος και εμπιστοσύνη για να δουλέψει όπως θα ήθελε και όπως θα μπορούσε.

Σε αυτή την τρομερά μεταβατική περίοδο, στην αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν άντεξε. Έβγαλε την ομάδα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά και έδωσε στον Ράιαν Γκιγκς στο βάπτισμα του πυρός στην προπονητική, αφού ήταν εκείνος που τον αντικατέστησε ως υπηρεσιακός.

Έπειτα μετακόμισε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, από την οποία απολύθηκε. Βρέθηκε στη Σάντερλαντ, όπου και παραιτήθηκε έχοντας βιώσει τον υποβιβασμό των «μαυρόγατων» σε πολύ μαύρες μέρες για το κλαμπ. Δούλεψε και στη Γουέστ Χαμ, την οποία επίσης λίγο έλειψε να... καταστρέψει, μέχρι ν' αποχωρήσει. Δεν πέτυχε απολύτως τίποτα έπειτα από το κάκιστο πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια.

Και η 30η Ιουνίου του 2019, είναι η ημερομηνία που είχε τυπωθεί ως λήξη συνεργασίας, σε ένα συμβόλαιο που έχει πάψει να ισχύει και σκιστεί εδώ και 5 χρόνια...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης