Rocketman: Πώς ο Ελτον Τζον σε μαθαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου!

Σε έναν κόσμο πλασμένο ώστε το φαίνεσθαι να υπερτερεί του είναι, περιτριγυρισμένος από τοξικούς ανθρώπου και βυθισμένος σε διάφορες μορφές εθισμού, ο Έλτον Τζον βγήκε νικητής. Αφού πρώτα πάλεψε τους δαίμονες του, στη συνέχεια βρήκε την απαιτούμενη ισορροπία και τελικά έδωσε νόημα στη ζωή του. Το England365 είδε το  Rocketman και σας το προτείνει....  



Rocketman: Πώς ο Ελτον Τζον σε μαθαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου!

Η ταινία δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίσει κάποιος γνωστές και άγνωστες πτυχές του καλλιτέχνη που συγκλόνισε την παγκόσμια σκηνή, αλλά  και ένα τεράστιο μάθημα. Την καθοριστική σημασία του να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. 

Δέκα ολόκληρα χρόνια βρισκόταν στα σκαριά το πρότζεκτ ώσπου να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ που φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου σκηνοθέτη Ντέξτερ Φλέτσερ, ο οποίος μάλιστα είχε κληθεί να «τελειοποιήσει» και ολοκληρώσει  το Bohemian Rhapsody. 

Εδώ, ο Φλέτσερ έχει καταφέρει να παντρέψει με μοναδικό τρόπο την ωμή πραγματικότητα με την απαστράπτουσα ζωή ενός σούπερ σταρ. Μέσω της πρωτοπρόσωπης αφήγησης η αναδρομή στο χωροχρόνο γίνεται αρμονικά, δίχως να κουράζει. Ωστόσο, καταλυτικό ρόλο αποτελούν 23 αγαπημένα τραγούδια του Ελτον  Τζον. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τον σπουδαιότερο συνθέτη μετά το δίδυμο που Μακάρτνεϋ με τον Λένον στη δεκαετία του 70 και του 80 και τον ενσαρκώνει ο ταλαντούχος ΤάρονΈγκερτον. Οι ήχοι  που ντύνουν την ταινία και κουμπώνουν άψογα σε κάθε χρονική στιγμή αποτελούν πλατφόρμα έκφρασης για  το σκηνικό μιας ζωής ταραγμένης αλλά ιδιαίτερα δημιουργικής. 

Όλα ξεκινούν σε ένα δωμάτιο κλινικής αποτοξίνωσης, όπου εκεί συναντάμε τον Έλτον Τζον να διηγείται λεπτομερώς, χωρίς φόβο και πάθος τις πιο σκοτεινές στιγμές του. Δύο παράλληλοι κόσμοι, από τη μία η εκκεντρική φιγούρα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, με τα φαντασμαγορικά κουστούμια, τα φτερά και την τεράστια συλλογή από γυαλιά, που επί σκηνής καθήλωνε ακόμη και τον πιο δύσκολο ακροατή και από την άλλη, μόλις έσβηναν τα φώτα ακροβατούσε στα όρια κατάθλιψης, εντάσεις, εξαρτήσεις και αυτοκαταστροφικές τάσεις συμπλήρωναν το μύθο του.

Όμως, τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού το παρελθόν καθορίζει το μέλλον και τα βιώματα τον χαρακτήρα. Έτσι έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο συνεσταλμένος Ρέτζιναλντ Ντουάιτ (το αληθινό του ο όνομα)  που αργότερα μεταλλάχθηκε σε σταρ, είχε πολλά να αντιμετωπίσει, κυρίως τους προβληματικούς γονείς του. Οι οποίοι έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη για τα κατάλοιπα του μουσικού. Η ταινία έχει έντονες και δυνατές στιγμές, μια εξ’ αυτών η στιγμή όπου ανακοινώνει στην μητέρα του πως είναι ομοφυλόφιλος, με την ίδια να του απαντά πως το γνωρίζει ήδη και ότι με την επιλογή που έχει κάνει δεν θα βρει ποτέ την πραγματική αγάπη!

Αυτό που δεν αναφέρεται όμως και είναι άκρως σημαντικό για την τότε εποχή του Έλτον είναι η ιδιαίτερη σχέση του με την Γουότφορντ. 

Εκτός του ότι είναι αιώνιος ακόλουθος της ομάδας, έχει διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου στην πιο πετυχημένη περίοδο της ιστορίας της! 

Βρήκε ένα νεαρό τότε προπονητή τον Γκρέιαμ Τειλορ που έδωσε πνοή στην ομάδα και τα λεφτά του έπιασαν τόπο αφού το 1976 μόλις είχε γίνει διάσημος και όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στο πρότζεκτ! Οι δυο τους μπόρεσαν να πάρουν  την ομάδα από το χέρι, να την ανεβάσουν  τρεις κατηγορίες, να φτάσει μέχρι έναν τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Εβερτον αλλά και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας το 19832-83 όπου το έχασε από τη μόνιμη πρωταθλήτρια τότε. Λίβερπουλ... 

Βρίσκοντας νέα παιδιά και φτηνούς παίκτες στις μικρές κατηγορίες ο Τειλορ τους μετέτρεψε σε σταρ με κυριότερο τον Τζον Μπαρνς που αργότερα μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ και  μπόρεσε η Γουότφορντ  να έχει εντυπωσιακή πορεία παράλληλα με τη μουσική εκτόξευση του Ελτον Τζον! Όταν πια άφησε την ομάδα το 1990 εκείνη κατρακύλησε και πάλι τις κατηγορίες, για να την πάρει ξανά  το 1997 και μέσα σε μία διετία να την επαναφέρει στην Premier League!

Ακόμη και σήμερα παρακολουθεί αγώνες με την οικογένεια του, είναι μάλιστα ισόβιος πρόεδρος του κλαμπ. Ένα επιπλέον στοιχείο που ξεχωρίζει είναι πως το Δεκέμβρη του 2014 τον συγκίνησαν απεριόριστα οι hornets γιατί μια κερκίδα ονομάστηκε Sir Elton John stand, ως μίνιμουμ φόρο τιμής στον πλέον διάσημο οπαδό της ομάδας που χωρίς τα δικά του λεφτά πιθανώς η Γουότφορντ θα πελαγοδρομούσε ακόμα στις μικρότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου! 

Η ταινία εκτός από πολύ ευχάριστη είναι και ιδιαίτερα την τακτική, γιατί εξηγεί πως μπορείς να ξεπεράσεις τους δαίμονες σου μαθαίνοντας το βασικότερο που είναι να αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό!

Ελένη Σταθούλη