Γκολ ο Σαλάχ, πρόκριση η Αίγυπτος και μήνυμα υπέρ των γυναικών! (vid)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε το δεύτερο γκολ της νίκης (2-0) της Αιγύπτου απέναντι στο Κονγκό, οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στους «16» του Κόπα Άφρικα και γι' ακόμα μια φορά ασχολήθηκε με το θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών έπειτα από τον αποκλεισμό του Ουάρντα για ροζ σκάνδαλο...  



Γκολ ο Σαλάχ, πρόκριση η Αίγυπτος και μήνυμα υπέρ των γυναικών! (vid)

Ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ δέχθηκε κάθετη πάσα για να φτάσει μέχρι και την αντίπαλη περιοχή λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης με το Κονγκό κι αφού πρώτα... ψάρεψε τον αντίπαλό του, σούταρε έξυπνα στην κλειστή γωνία για το 2-0.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, έπειτα από την οποία η Αίγυπτος πέρασε στους «16» του Κόπα Άφρικα, με τον σούπερ σταρ και ηγέτης της εθνικής ομάδας να σκοράρει για 40η φορά σε 63 συμμετοχές.

Έπειτα από το παιχνίδι κι ενώ ξανά είχε καταφέρει να κερδίσει λάμψη, ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέρασε και το μήνυμά του για τις γυναίκες, με μια μικρή υπεράσπιση και του Αμρ Ουάρντα. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την εθνική Αιγύπτου έπειτα από πειθαρχικό παράπτωμα με συμμετοχή σε ροζ σκάνδαλο και ο Σαλάχ έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Πρέπει να πιστεύουμε στις δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει να καθοδηγήσουμε και να συνεχίσουμε την εκπαίδευση. Η σιωπή δεν είναι απάντηση.

Οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν σεβασμό. Το “όχι”, σημαίνει “όχι”. Αυτά τα πράγματα πρέπει να παραμένουν ιερά. Επίσης πιστεύω ότι όλοι όσοι κάνουν λάθη μπορούν να τα διορθώσουν και να βελτιωθούν κι όχι να τους στέλνουμε... στη γκιλοτίνα, όπως πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης