Μουρίνιο: «Αν ο στόχος της ομάδας είναι η 10άδα, τότε δεν είναι για μένα»

Ο Ράφα Μπενίτεθ έφυγε κακήν κακώς από τη Νιούκαστλ και οι «καρακάξες», βρέθηκαν στα σενάρια με πιθανή... βόμβα με τον Ζοσέ Μουρίνιο χωρίς όμως μπορούν να καλυφθούν οι φιλοδοξίες του Πορτογάλου κόουτς.  



Μουρίνιο: «Αν ο στόχος της ομάδας είναι η 10άδα, τότε δεν είναι για μένα»

Ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από τη Νιούκαστλ ύστερα από τρία χρόνια έχοντας πολλές διαφωνίες με τον Μάικ Άσλει για την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Ο Μπενίτεθ ζήτησε μεγαλύτερο έλεγχο της ομάδας, μεγαλύτερο μπάτζετ και αύξηση στον μισθό του. Έτσι, οι «καρακάξες» βρέθηκαν σύμφωνα με δημοσιεύματα να εξετάζουν την επιλογή του ελεύθερου Ζοσέ Μουρίνιο θέλοντας να κάνουν το «μπαμ».

Ο Πορτογάλος προπονητής ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αλλά «έκοψε τον βήχα» σε ενδιαφερόμενες ομάδες επιπέδου Νιούκαστλ με δηλώσεις που έκανε σε διαδικτυακό Μέσο. Αναλυτικά είπε: «Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι τι δεν θέλω. Εγώ θέλω να παίζω για να νικάω κι όχι για να μαζεύω βαθμούς. Ύστερα, αν δεν νικήσω είναι δικό μου πρόβλημα και των παικτών μου. Χρειάζομαι όπως ένα πρότζεκτ που θα παίζω για να νικάω.

Αν κάποιος μου προσφέρει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο δέκα χρόνων με στόχο της ομάδας να μένει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και να τερματίζει έβδομη, όγδοη και ένατη, είναι τέλεια, αλλά όχι για μένα. Αυτή είναι η φύση μου. Ο επόμενος στόχος μου είναι να παλεύω για να νικάω».

Θάνος Κονταξής