Τα λόγια του Τέρι, αποδεικνύουν γιατί ο Λάμπαρντ αναλαμβάνει την Τσέλσι... (vid)

Πριν από μερικά χρόνια, σε ετήσια εκδήλωση της Τσέλσι για τα βραβεία της χρονιάς, ο Τζον Τέρι είχε μιλήσει από καρδιάς για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Και δεν ήταν μονάχα η εξαιρετική φιλική σχέση που έχουν. Είναι όσα έβλεπε ο άλλοτε στόπερ των «μπλε» στον – όπως όλα δείχνουν – νέο προπονητή του κλαμπ...  



Τα λόγια του Τέρι, αποδεικνύουν γιατί ο Λάμπαρντ αναλαμβάνει την Τσέλσι... (vid)

Ο... Captain, Leader, Legend της Τσέλσι και νυν βοηθός προπονητή στην Άστον Βίλα, πάντοτε θα έχει μονάχα καλά λόγια να πει για τον κολλητό του.

Στην προκειμένη, δεν το έκανε μόνο γιατί είναι φίλοι. Το έκανε για να μάθει ο κόσμος όσα έκανε ο Φρανκ Λάμπαρντ στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία που θα μπορούσε να θεωρήσει ότι δεν έχει τίποτα άλλο να αποδείξει και θα του επιτρεπόταν να ρίξει ρυθμούς.

Όμως, δεν το έκανε. Συνέχισε με τον ίδιο μόχθο για την κορυφή. Και αυτό πλέον το μεταδίδει και το φανερώνει στους ποδοσφαιριστές του, από την άκρη του πάγκου. Στην πρώτη του χρονιά στο χώρο της προπονητικής, αναλαμβάνοντας τη Ντέρμπι στο τρομερά δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στον τελικό των playoffs ανόδου και πλέον, πολύ σύντομα θα έχει αναλάβει την Τσέλσι.

Με τους «μπλε» να αλλάζουν πλεύση και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να εμπιστεύεται τον «Φράνκι» αλλά και τον Πετρ Τσεχ για ρόλο που θα έχει άμεση συνεργασία με τον νέο κόους, οι οπαδοί των Λονδρέζων μόνο αισιόδοξοι μπορούν να είναι για το μέλλον...

Θυμηθείτε τα λόγια του Τέρι, τα οποία και αποτυπώνουν ορισμένους από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους μπορεί ο Λάμπαρντ να πετύχει και στη νέα του καριέρα...

«Ήταν εκείνος που έπαιρνε έναν σάκο με μπάλες, έκανε προπόνηση μόνος του 40, 50, 60 λεπτά... Σε έκανε να θέλεις να του μοιάσεις. Ξαφνικά ο Ντιντιέ έβγαινε και ήταν μαζί του, εγώ ήμουν μαζί του και όλη η ομάδα ήταν μαζί του στο γήπεδο για προπόνηση. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που σου έδινε κίνητρο και την ώθηση σε άλλη διάσταση. Αυτό το έχει μέσα του από μικρός για να πετύχει και να γίνει ο καλύτερος. Για εμένα, είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που είχε ποτέ η Τσέλσι στην ιστορία της.

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Μια χρονιά τον νίκησε ο Ροναλντίνιο για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς, όμως, ήταν τεράστια τιμή μου που έπαιξα μαζί του και έμαθα πως είναι να κυνηγάς την επιτυχία και την κορυφή.

Ξέρω ότι αρκετά νεαρά παιδιά έχουν πρότυπα τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, όποιος νεαρός θέλει να φτάσει στην κορυφή, τότε θα πρέπει να κοιτάξει τη δουλειά που κάνει ο Λάμπαρντ...».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης