Τώρα είναι καλός ο Γκνάμπρι, ε; (vid)

Πριν από μόλις τέσσερα χρόνια, ο Σερζ Γκνάμπρι δεν έκανε... ούτε για τη Γουέστ Μπρομ. Για την ακρίβεια, αυτό έκρινε ο Τόνι Πιούλις που βρισκόταν τότε στον πάγκο των «baggies». Ο Γερμανός εξτρέμ, από τότε έπαιξε σε Βέρντερ Βρέμης, Χόφενχαϊμ και φέτος στη Μπάγερν και αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής των Βαυαρών! Τώρα είναι ξαφνικά καλός, ε;  



Τώρα είναι καλός ο Γκνάμπρι, ε; (vid)

Πίσω στο 2015, η Άρσεναλ τον είχε παραχωρήσει δανεικό στη Γουέστ Μπρομ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Πιούλις, δεν τον εμπιστεύθηκε ποτέ. Του έδωσε μονάχα 137 λεπτά συμμετοχής, έπαιξε σε ένα ματς με την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ και είχε και δυο συμμετοχές στο Λιγκ Καπ.

Ο τότε προπονητής των «baggies» απορούσε με την κατάσταση στην οποία είχε παραλάβει τον Γκνάμπρι και δεν διέκρινε τις ικανότητες που μπορούσε να εξελίξει ο ποδοσφαιριστής στο άμεσο μέλλον. «Είναι ν' απορείς αν πραγματικά από τα τμήματα υποδομών μπορούν να βγουν ποδοσφαιριστές που να σταθούν επάξια στο επίπεδο που έχει φτάσει η Πρέμιερ Λιγκ...» έλεγε ο Τόνι Πιούλις και εν έτει 2019 έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το ρητό που λέει «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς».

Ο δανεισμός του από την Άρσεναλ διεκόπη νωρίτερα και άδοξα, τον Ιανουάριο του 2016. Κάνοντας... fast forward στο καλοκαίρι του 2019, ο Σερζ Γκνάμπρι είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, έχοντας σκοράρει 13 φορές και έχοντας μετρήσει 7 ασίστ προς τους συμπαίκτες του, πανηγυρίζοντας το φετινό νταμπλ.

Η Βέρντερ Βρέμης τον είχε κάνει δικό της στο μεσοδιάστημα με μόλις 5 εκατ.λίρες, την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, με τον παίκτη να σκοράρει 11 φορές σε 27 παιχνίδια, ενώ, η Μπάγερν Μονάχου τον έκανε δικό της διαθέτοντας μόλις 8 εκατομμύρια!

Αφού πρώτα πέρασε για λίγο από τη Χόφενχαϊμ με τη μορφή δανεισμού, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 26 ματς, φέτος, ο Γερμανός άσος έκανε... παπάδες στην ομάδα του Νίκο Κόβατς και αναδείχθηκε κορυφαίος στον βαυαρικό σύλλογο.

Και κάποιος, κάποτε, δεν τον θεωρούσε ικανό ούτε για τη Γουέστ Μπρομ...

Τώρα είναι καλός ο Γκνάμπρι, ε;

Κώστας Ζάλιαρης