Σαν σήμερα: Η Γλασκώβη υποδέχθηκε τον... βράχο, Φαν Ντάικ (vids)

Στις 21 Ιουνίου 2013 η Σέλτικ εμπιστεύεται την άμυνα της σε έναν υψηλόσωμο νεαρό Ολλανδό, ο οποίος τότε ήταν που ξεκίνησε και το...«ταξίδι» προς την κορυφή της Ευρώπης.  



Σαν σήμερα: Η Γλασκώβη υποδέχθηκε τον... βράχο, Φαν Ντάικ (vids)

Σαν σήμερα, ακριβώς έξι χρόνια πριν, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πραγματοποίησε το μεγάλο «βήμα» στην καριέρα του και με δύο μόλις εκατομμύρια ευρώ «μετακόμισε» στην Σέλτικ από την Xρόνινγκεν.

Η ομάδα της Σκωτίας, στην οποία έμεινε δύο χρόνια, αποτέλεσε για τον Ολλανδό «βράχο» το ξεκίνημα για την μετέπειτα πορεία του, αφού στην συνέχεια ακολούθησε η μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και την Σαουθάμπτον για να καταλήξει έως και σήμερα στην Λίβερπουλ, η οποία έβγαλε απ' τα τα ταμεία της 75 εκατομμύρια λίρες τον Ιανουάριο του 2018 για τον 28χρονο πλέον παίκτη της.

Ποιός θα το έλεγε πως ξεκινώντας το «ταξίδι» του από την Σέλτικ ως ένας ακόμα «άσημος» σκληροτράχηλος αμυντικός, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα αποτελούσε σήμερα εν έτει 2019 τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Premier League και πρωταθλητή Ευρώπης με την Λίβερπουλ και ο «ογκόλιθος» για την άμυνα των «κόκκινων»...

 

 

 

Μαρίνος Πάντζης