Η Τσέλσι εκπέμπει… SOS για τους γηγενείς παίκτες

Η Τσέλσι επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν αλλά με την απαγόρευση των μεταγραφών και την ύπαρξη ελάχιστων γηγενών παικτών στο ρόστερ, περιμένουν δύσκολες μέρες τον επόμενο προπονητή των «μπλε»...  



Η Τσέλσι εκπέμπει… SOS για τους γηγενείς παίκτες

Η λονδρέζικη ομάδα, θέλει τον Φρανκ Λάμπαρντ να αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Σάρι στην τεχνική ηγεσία σε μια χρονιά που προμηνύεται δύσκολη. Δεν είναι μόνο η απαγόρευση των μεταγραφών για δύο περιόδους για την Τσέλσι αλλά με την επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει και πρακτικό θέμα με τους γηγενείς παίκτες. 

Μπορεί ο σύλλογος να έχει πάνω-κάτω 37 δανεικούς ποδοσφαιριστές αλλά ελάχιστοι από αυτούς μπορούν να μετρηθούν ως γηγενείς στην λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η λίστα κάθε ομάδας έχει όριο τους 25 ποδοσφαιριστές, από αυτούς οι οκτώ θα πρέπει να είναι ντόπιοι (είτε Άγγλοι, είτε θα πρέπει να ανήκουν σε αγγλική ομάδα για 3 σερί χρόνια από τα 15 έως τα 21 τους) και οι τέσσερις θα πρέπει να είναι γηγενείς στον σύλλογο (θα πρέπει να ανήκουν στον σύλλογο για 3 σερί χρόνια από τα 15 έως τα 21 ή να έχουν υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό τους συμβόλαιο στην ομάδα).

Αναλυτικά, οι Αντρέας Κρίστιανσεν και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ είναι οι μόνοι γηγενείς στους «μπλε» αυτή τη στιγμή, με τον Άγγλο βέβαια να αντιμετωπίζει πολύμηνο τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα.

Οι Τάμι Έιμπραχαμ, Φικάγιο Τομόρι και Ρος Μπάρκλεϊ μπορούν να υπολογίζονται ως γηγενής στην χώρα αλλά όχι στον σύλλογο.

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς θα «χρεωθεί» ως κάτω των 21 στη λίστα για την Πρέμιερ Λιγκ αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά.

Οι Γκάρι Κέιχιλ και Σεσκ Φάμπρεγκας θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Τσέλσι σε αυτό το θέμα αλλά και οι δύο αποτελούν παρελθόν ενώ ο Βίκτορ Μόουζες που είναι γηγενής στην χώρα, είναι δανεικός για ακόμα έξι μήνες στην Φενέρμπαχτσε.

Μέσα σε όλα τα αρνητικά υπάρχει και ένα θετικό για την Τσέλσι και αφορά τους παίκτες που θα συμπληρώσουν την Β-λίστα της ομάδας. Η Β-λίστα αφορά γηγενείς ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1998 και έχουν κάνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα για δύο σερί σεζόν.

Οι Μέισον Μάουντ, Ίθαν Αμπαντού, Ρις Τζέιμς και Κάλουμ Χάντσον-Οντόι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα αποσυμπιέσουν λίγο την κατάσταση. Φυσικά, ο Χάντσον-Οντόι αντιμετωπίζει τον ίδιο τραυματισμό με τον Λόφτους-Τσικ και θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα εκτός αγωνιστικής δράσης. Οι «μπλε» δεν αντιμετωπίζουν μόνο αυτό το πρόβλημα αλλά με τα τωρινά δεδομένα έχουν θέμα και στο βάθος της ομάδας.

Ο Έντεν Αζάρ πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκονζάλο Ιγουαίν θα επιστρέψει στην Γιουβέντους και ο Αλβάρο Μοράτα θα παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Φαίνεται πως ο Ντάνι Ντρινκγουότερ θα επιστρέψει από την… απραξία και ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο θα επανέλθει από την Μίλαν.

Ο Κερτ Ζούμα που ήταν δανεικός στην Έβερτον θα αντικαταστήσει τον Κέιχιλ και ο Μίτσι Μπατσουαγί που ήταν δανεικός σε Βαλένθια και Κρίσταλ Πάλας θα πλαισιώσει τον Ζιρού και τον Έιμπραχαμ στην επίθεση.

Η διαχείριση στο ρόστερ ήταν κακή τους προηγούμενους μήνες και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια καταστροφική σεζόν για τους Λονδρέζους...

Θάνος Κονταξής