Αμείλικτες Αμερικανίδες, γκολ και ρεκόρ στο 13-0 επί της Ταϊλάνδης!

Η γυναικεία εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατάφερε να... σπάσει όλα τα κοντέρ στην «πρεμιέρα» της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας σημειώνοντας τρία ρεκόρ στο εξωπραγματικό 13-0 επί της Ταϊλάνδης!   



Αμείλικτες Αμερικανίδες, γκολ και ρεκόρ στο 13-0 επί της Ταϊλάνδης!

Τα κορίτσια των Ηνωμένων Πολιτειών «διέλυσαν» με το εκκωφαντικό 13-0 την Ταϊλάνδη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, σημειώνοντας ένα «έπος» στην συγκεκριμένη διοργάνωση και όχι μόνο.

Οι Αμερικανίδες, με αυτό το... διαστημικό σκορ, κατάφεραν να πετύχουν, αρχικά, τα περισσότερα τέρματα σε αναμέτρηση Παγκοσμίου Κυπέλλου όχι μόνο Γυναικών αλλά και Αντρών, «καταρρίπτοντας» το 10-1 της Ουγγαρίας επί του Ελ Σαλβαδόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία το 1982.

Βέβαια, από τα 13 τέρματα τα 10 σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο του παιχνιδιού, ένα επίτευγμα το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί σε Μουντιάλ στο δεύτερο μέρος οποιασδήποτε αναμέτρησης και πλέον το κατέχει η γυναικεία ομάδα της Αμερικής.

Στη ιστορική νίκη της Τρίτης για τις κοπέλες των ΗΠΑ, ιστορία «έγραψε» και η επιθετικός της ομάδας, Άλεξ Μόργκαν. Η 29χρονη παίκτρια του Ορλάντο Πράιντ κατάφερε να σημειώσει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πέντε συνολικά τέρματα, ούσα αυτομάτως η «αρχισκόρερ» στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Όμως, η Αμερικανίδα δεν αποτελεί μόνο την πρώτη σκόρερ του θεσμού αλλά πλέον πορεύεται και στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τα περισσότερα τέρματα σε ένα ματς Μουντιάλ, βάζοντας τα...«γυαλιά» ακόμα και στους άντρες..

Μαρίνος Πάντζης