Ο Οριγκί έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης έπειτα από πολλά χαστούκια... (vids)

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι τον έχουν σε υπόληψη. Ο Γιούργκεν Κλοπ τον εμπιστεύθηκε λιγάκι παραπάνω και εκ του αποτελέσματος, πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τον Βέλγο. Ο Ντίβοκ Οριγκί, από τις συνεχείς... σφαλιάρες στην καριέρα του, πέτυχε κρισιμότατα γκολ τη φετινή σεζόν και φυσικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Champions League!  



Ο Οριγκί έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης έπειτα από πολλά χαστούκια... (vids)

Ο φορ των «κόκκινων», πέτυχε δυο γκολ απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο επικό 4-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» στον επαναληπτικό ημιτελικό όπου κανείς δεν έδινε την παραμικρή ελπίδα στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ για ανατροπή της κατάστασης.

Επιπλέον, πέτυχε και το δεύτερο γκολ στον τελικό της Μαδρίτης απέναντι στην Τότεναμ για να σιγουρέψει την κατάκτηση του τροπαίου και ν' ανεβάσει τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της και πρώτη έπειτα από το 2005.

Ο Οριγκί πέρασε μέρες... εκτυφλωτικής λάμψης το τελευταίο διάστημα. Πανηγύρισε για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής, ήταν εκείνος που με γκολ... από το πουθενά σε ντέρμπι με την Έβερτον στο Άνφιλντ επέτρεψε στους «κόκκινους» να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο της Premier και θα μπορεί να θυμάται πολλά από την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Μέχρι να φτάσουν όλα αυτά, όμως, ο Βέλγος είχε περάσει πολλά. Στη Λίβερπουλ, ανήκει από το 2014, όταν και υπέγραψε με προπονητή τότε τον Μπρένταν Ρότζερς. Τον Μάιο του 2015 κι έπειτα από παραχώρηση στη Λιλ με δανεισμό, ο Ντίβοκ Οριγκί ήταν μέλος της χειρότερης 11άδας της σεζόν στη Ligue1.

Δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλη του 2016, σε ματς απέναντι στην Έβερτον, αποκομίζει τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να ολοκληρώσει εκείνη την ποδοσφαιρική χρονιά. Παίρνει γεύση και από τη Bundesliga, στην οποία αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, όμως, ήταν τρομερά απογοητευτική η θητεία του στους «λύκους», τη σεζόν 2016-2017.

Η 1η Ιουνίου του 2019, τον βρήκε Πρωταθλητή Ευρώπης με την κόκκινη φανέλα. Με γκολ στα ημιτελικά και στον τελικό. Κι αν το ματς με την Τότεναμ στη Μαδρίτη ήταν... ήδη τελειωμένο, δεν ισχύει αυτό για την συμβολή του στη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα στους «4» του Champions League, όπου... το Άνφιλντ έκανε πάλι τα δικά του και ο Οριγκί σκόραρε δυο φορές.

Τελικά, τα... αγαθά κόποις κτώνται και το καλό θα αργούσε πολύ για τον 24χρονο φορ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης