Τα πράματα και τα... θάματα του Ράμος με την Εθνική Ισπανίας!

Σε κάποιους συμπαθής, σε άλλους... όχι και τόσο αλλά οι αριθμοί του μετά από 14 χρόνια παρουσίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας αξίζουν-αν μη τι άλλο-ιδιαίτερης προσοχής. Μιλάμε άλλωστε για τον ρέκορντμαν νικών σε επίπεδο Εθνικών ομάδων...



Τα πράματα και τα... θάματα του Ράμος με την Εθνική Ισπανίας!

Όχι ότι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει λιγότερα αλλά είναι πολλά τα σημεία που μπορεί να σταθεί κανείς με αφορμή τις αναμετρήσεις των «Φούριας Ρόχας» για τα προκριματικά του Euro2020.

Για όσους δεν το έχουν πληροφορηθεί, ο 33χρονος στόπερ της «βασίλισσας» ηγείται απο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (7/6) της λίστας με τους ποδοσφαιριστές που έχουν να επιδείξουν τις περισσότερες νίκες με το εθνόσημο στο στήθος. Η εκτός έδρας νίκη επί των Φερόων Νήσων (4-1) καταγράφηκε ως η 122η του Ράμος με την Εθνική, με τον διεθνή άσο να ξεπερνά τον επίσης Ισπανό, Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έχει σταματήσει στις 121.

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα:

 

 

Και σε αυτό το ματς αλλά και στο χθεσινό (10/6) εντός έδρας με τη Σουηδία (3-0), ο Ράμος βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο γκολτζής σέντερ μπακ έφτασε με τις δύο πρόσφατες επιτυχίες του τα 20 τέρματα με τη χώρα του και επέχει την 11η θέση της ιστορίας των Ισπανών!

Αναλυτικά οι κορυφαίοι σκόρερς στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας:

 

 

Συνεχίζοντας, αναφέρουμε πως έξι από αυτά έχουν σημειωθεί στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του. Στο σύνολο, ο Ράμος μετρά 165 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση συμμετοχών για τη χώρα του, πίσω μονάχα από τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έχει συλλέξει 167.

Η κατάκτηση του Μουντιάλ (2010) αλλά και των δύο Ευρωπαϊκών (2008 & 2012) τον κατατάσσουν έτσι κι αλλιώς στην κορυφαία ισπανική φουρνιά όλων των εποχών αλλά τα προσωπικά του «γαλόνια», μάλλον σηκώνουν συζήτηση ακόμα και για εδραίωσή του σε έναν εκ των κορυφαίων «ταυρομάχων» στην ιστορία του αθλήματος...

Γιάννης Τζιουμακλής