Μαγικός και στο Nations League ο Μπερνάρντο Σίλβα

Κατέκτησε το 5ο τρόπαιο της φετινής σεζόν. Αναδείχθηκε γι' ακόμα μια φορά κορυφαίος. Έκανε την ασίστ στο γκολ με το οποίο η Πορτογαλία κατέκτησε το πρώτο Nations League στην ιστορία και βρέθηκε στα τελικά του Euro 2020. Ο Μπερνάρντο Σίλβα συνέχισε με... σπασμένα τα φρένα και στο Final-4 της νεοσύστατης διοργάνωσης και η φετινή χρονιά ήταν όλη η δική του!  



Μαγικός και στο Nations League ο Μπερνάρντο Σίλβα

Ο Πορτογάλος χαφ που παίζει με την ίδια ευκολία και αποτελεσματικότητα και ως δεξιός εσωτερικός μέσος και ως «κόφτης» αλλά και ως εξτρέμ (και από τις δύο πλευρές), έκανε πάλι... ντόρο.

Έπειτα από το πρωτάθλημα της Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup και το Community Shield στην ιστορική χρονιά της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πέτυχε το καρέ και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά όλους τους τίτλους, ο Μπερνάρντο Σίλβα πανηγύρισε και το Nations League.

Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά όπως είχε αναδειχθεί κορυφαίος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 στους «πολίτες», έτσι παρέλαβε και το βραβείο του κορυφαίου στο Final-4 της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA έπειτα από την συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Ήταν εκείνος που γύρισε τη μπάλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 88', στο καθοριστικό δεύτερο γκολ του CR7 στον ημιτελικό με τους Ελβετούς (προτού ολοκληρώσει το χατ-τρικ του στο 90'), ενώ, έκανε και την ασίστ στον Γκέντες στον μεγάλο τελικό με την Ολλανδία.

Οι κινήσεις του, οι αστείρευτες αντοχές του, το μυαλωμένο του παιχνίδι, οι απειλητικές καταστάσεις που δημιουργεί κάθε φορά που είτε μπαίνει εκείνος στην περιοχή είτε στέλνει εκεί τη μπάλα από τις πτέρυγες, τον έκαναν να ξεχωρίσει και να λάμψει. Και δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που κάνουν λόγο για τον επόμενο αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης