Τα έφερε όλα τούμπα σε δυο λεπτά η Βόρειος Ιρλανδία!

Με δυο γκολ από τον Μαγκένις σε ένα δίλεπτο και διαμαρτυρίες των Εσθονών για οφσάιντ για τη φάση της ισοφάρισης, η Βόρειος Ιρλανδία έκανε μεγάλη ανατροπή στο Ταλίν και έφυγε από εκεί με τη νίκη χάρη στο τελικό 2-1! Με το απόλυτο συνεχίζει στα προκριματικά του Euro 2020 η ομάδα του Ο'Νιλ!  



Τα έφερε όλα τούμπα σε δυο λεπτά η Βόρειος Ιρλανδία!

Οι Εσθονοί κατάφεραν να προηγηθούν με την πρώτη τους προσπάθεια στο στόχο! Στο 25ο λεπτό, ο Βασίλιεφ έδειξε την ποιότητά του και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, για να βάλει την εθνική ομάδα της χώρας του σε θέση οδηγού απέναντι σε μια μετριότατη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους στο 38', αλλά η κεφαλιά του Βίμαν δεν μέτρησε ποτέ για επιθετικό φάουλ που είχε γίνει στη φάση κι έτσι παρέμεινε το εύθραυστο σκορ.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βασίλιεφ έχασε τρομερή ευκαιρία να κάνει ακόμα πιο γερές τις βάσεις για τη νίκη, αφού είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι Πίκοκ – Φάρελ και από εκείνο το σημείο οι Βορειοϊρλανδοί άρχισαν ν' αντιδρούν. Οι Εσθονοί φανέρωναν σημάδια κόπωσης από την προσπάθεια που είχαν καταβάλει, από τη στιγμή που είχαν μπει στο ματς με το πόδι στο γκάζι κι έπρεπε κυρίως στο τελευταίο 25λεπτο να δείξουν τις αντοχές τους. Και μέσα σε ένα δίλεπτο, η Βόρειος Ιρλανδία τα έφερε όλα τούμπα με τον Μαγκένις!

Στο 78' από προσπάθεια του Γουόσινγκτον, η μπάλα βρήκε στον επιθετικό της Μπόλτον και παρά τις διαμαρτυρίες για οφσάιντ, έγινε το 1-1, για να γίνει η απόλυτη ανατροπή από τον Μαγκένις στο 80' με μονοκόματο πλασέ από γύρισμα του Τζόουνς!

Στους 9 βαθμούς έπειτα από τρία ματς στον 3ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020 έφτασε η πρωτοπόρος Βόρειος Ιρλανδία, με την Εσθονία να μένει δίχως πόντο, αφού και η κεφαλιά του Ντιμιτρίεφ στις καθυστερήσεις πέρασε λίγο άουτ, προτού ο Τζόουνς στην απέναντι περιοχή φτάσει μια ανάσα από το τρίτο γκολ, με δεξί σουτ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. 

Κώστας Ζάλιαρης