O σταθερά κορυφαίος της Τσέλσι με αριθμούς! (pic)

Φαντάζει τρομερά δύσκολο να παρουσιάζεσαι το ίδιο αποτελεσματικός και απαραίτητος για την ομάδα του για επτά συνεχόμενα χρόνια. Ειδικά όταν μιλάμε για την Πρέμιερ Λιγκ. Όχι όμως για τον Εντέν Αζάρ! Ο Βέλγος άφησε το στίγμα του στην Τσέλσι και όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα, κατάφερε από την τρυφερή ηλικία των 21 (2012-13) μέχρι και φέτος να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Τσέλσι!  



O σταθερά κορυφαίος της Τσέλσι με αριθμούς! (pic)

Επτά γεμάτες χρονιές, εξαιρετική σταθερότητα στο επιθετικό κομμάτι σε γκολ και ασίστ και μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.

Το 2014-15 ήταν η σεζόν που ο Βέλγος κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ (38), ενώ δημιούργησε και 100 (!) ευκαιρίες για την Τσέλσι. Η φετινή, 2018-19, έμεινε στην ιστορία ως η πιο αποδοτική από άποψη γκολ και ασίστ της πολυετούς παρουσίας του στο Νησί, πετυχαίνοντας 16 γκολ και… σερβίροντας άλλες 15 φορές στους συμπαίκτες του!

Μάλιστα η ανεπανάληπτη επίδοσή του δεν στάθηκε αρκετή για να τον προσθέσει στην ενδεκάδα των κορυφαίων της Πρέμιερ Λιγκ, κάτω που αν θυμάστε είχε προκαλέσει την αντίδραση της Τσέλσι! Πάντως με τους «μπλε» φέτος πήρε ότι προσωπικό βραβείο… κυκλοφορούσε και τους αποχαιρέτησε έχοντας κατακτήσει συνολικά 2 Πρέμιερ Λιγκ, 2 Γιουρόπα Λιγκ, 1 Κύπελλο Αγγλίας και 1 Λιγκ Καπ.

Δείτε την πορεία του Αζάρ στην Τσέλσι με αριθμούς: