Κινδύνευσαν Άγγλοι οπαδοί όταν μπλόκαραν τα τουρνικέ στο γήπεδο της Γκιμαράες! (vid)

Ένα λάθος στο σύστημα ελέγχου των εισιτηρίων στο «Αλφόνσο Ενρίκες», οι Άγγλοι οπαδοί διέτρεξαν μεγάλο κίνδυνο με τον συνωστισμό, ενώ μάλιστα, καταγγέλλουν άγρια χτυπήματα από τους άνδρες της Αστυνομίας!  



Κινδύνευσαν Άγγλοι οπαδοί όταν μπλόκαραν τα τουρνικέ στο γήπεδο της Γκιμαράες! (vid)

Ένα μεγάλο πρόβλημα στο ολοκαίνουργιο σύστημα επικύρωσης των εισιτηρίων που εγκαταστάθηκε στο γήπεδο της Γκιμαράες ενόψει της αναμέτρησης ανάμεσα σε Αγγλία και Ολλανδία για το Nations League, ήταν αρκετό ώστε να δημιουργήσει ένταση κατά την είσοδο των Βρετανών και να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος!

Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν σωστά την κατάσταση, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες άρχισαν να χτυπούν τους οπαδούς οι οποίοι είχαν αρχίσει να εκνευρίζονται με αυτή την κατάσταση και το άκουσμα ότι μπορεί να μην παρακολουθήσουν το κρίσιμο παιχνίδι με τους «οράνιε».

Ένας οπαδός περιγράφει το τι ακριβώς συνέβη: «Υπήρχε ένα νέο σύστημα για τα εισιτήρια το οποίο ενεργοποιείται μόνο μέσω την χρήση Bluetooth στο κινητό τηλέφωνο. Αν και στο Πόρτο (Πορτογαλία - Ελβετία) δούλεψε καλά, χτες δεν λειτούργησε. Ξαφνικά, πολλά εισιτήρια “εξαφανίστηκαν” από τα τηλέφωνα και ενώ σε 15 λεπτά ξεκινούσε η αναμέτρηση. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες. Η αστυνομία προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και άρχισε να μας χτυπάει. Τα πλευρά μου έγιναν κόκκινα και μπλε από τα χτυπήματα. Μπορούσες να ακούσεις κόσμο να ουρλιάζει».

Από την πλευρά της η UEFA, δήλωσε: «Η διαδικασία εισόδου των οπαδών σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου ήταν λίγο καθυστερημένη σε σχέση με άλλα σημεία. Αυτό οφείλεται στην αργοπορημένη προσέλευση των θεατών στο στάδιο... Οι οπαδοί άρχισαν να σπρώχνουν ώστε να εισέλθουν στο γήπεδο και τότε μια ομάδα αστυνομικών προσπάθησε να επιβάλλει την σειρά προτεραιότητας ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος. Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης αποφασίστηκε να ανοίξουν οι πόρτες ελέγχου του γηπέδου, ώστε να επιτραπεί η είσοδος σε περίπου 800 φιλάθλους που είχαν ελεγχθεί προηγουμένως». 

Χρήστος Κατριμουστάκης