Τρίτος νεότερος αρχηγός της Αγγλίας ο Στέρλινγκ (pic)

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στην 50η του συμμετοχή με το ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και έχοντας βγάλει στην επιφάνεια τον πιο ώριμο εαυτό του, πήρε το περιβραχιόνιο και αποτελεί πλέον τον 3ο νεότερο αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του.  



Τρίτος νεότερος αρχηγός της Αγγλίας ο Στέρλινγκ (pic)

Ο 24χρονος Άγγλος στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και καλώντας τον κόσμο ν' αντιδρά και να μιλάει ανοιχτά για θέματα όπως είναι ο ρατσισμός ή η καταπάτηση των δικαιωμάτων του καθενός, χρίστηκε αρχηγός των «τριών λιονταριών» στον ημιτελικό του Nations League απέναντι στην Ολλανδία.

Σε ηλικία 24 ετών και 180 ημερών, έγινε ο τρίτος κατά σειρά, νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στους άνδρες της Αγγλίας έχοντας φορέσει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

Πριν από μια 10ετία, ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε γίνει ο νεότερος όλων, όταν αγωνίστηκε καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του σε ηλικία 23 ετών και 159 ημερών, ενώ, ο χρόνος γυρίζει 16 χρόνια πίσω για να βρεθεί ο δεύτερος νεότερος.

Αυτός, ήταν και παραμένει ο Μάικλ Όουεν που στο 2003, έπαιξε ως αρχηγός της εθνικής ομάδας, έχοντας μετρήσει 23 έτη και 179 ημέρες ζωής.

Κώστας Ζάλιαρης